Hlavní obsah

Kvitová zahájí program Roland Garros, poprvé má na dosah čtvrtfinále

Tenistka Petra Kvitová dnes může poprvé v kariéře postoupit do čtvrtfinále Roland Garros. Soupeřkou poslední české reprezentantky ve dvouhře pařížského grandslamu bude turnajová šestka Li Na z Číny. Jejich duel zahájí v 11 hodin pondělní program na hlavním kurtu Philippa Chatriera.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Radostné gesto tenistky Petry Kvitové

Článek

Devátou hráčku světa Kvitovou před zápasem trápí problémy s ramenem, které má od druhého kola. Jednadvacetiletá Češka proto rameno při nedělním tréninku šetřila a k zápasu nastoupí s léky tišícími bolest.

Kvitová se s Li Na dosud utkala jen jednou, začátkem května v Madridu čínskou soupeřku porazila 6:3 a 6:1. V případě úspěchu postoupí Kvitová v Paříži poprvé do čtvrtfinále. To na Roland Garros naposledy zvládla Nicole Vaidišová v roce 2007.

Český tenis dnes bude mít i své zástupce ve čtyřhře a už teď je jisté, že nebude česká vlaječka chybět ani v programu semifinále. Ve čtvrtfinále proti sobě totiž nastoupí dvojice Hlaváčková, Hradecká proti Květě Peschkeové se Slovinkou Srebotnikovou. Tu ještě dnes navíc čeká i čtvrtfinále mixu se Srbem Zimonjičem proti česko-indickému páru Benešová, Paes.

French Open 2011 - pondělní program (začátky v 11:00):
Kurt Philippa Chatriera:
Li Na (9-Čína) - Kvitová (9-ČR), Nadal (1-Šp.) - Ljubičič (Chorv.), Simon (18-Fr.) - Söderling (5-Švéd.), Šarapovová (7-Rus.) - A. Radwaňská (12-Pol.).
Kurt Suzanne Lenglenové:
Falla (Kol.) - Chela (Arg.), dohrávka Ferrer (7-Šp.) - Monfils (9-Fr.), Makarovová (Rus.) - Azarenková (4-Běl.), A. Murray (4-Brit.) - Troicki (15-Srb.), Petkovicová (15-Něm.) - Kirilenková (25-Rus.).
Kurt č. 1:
4. zápas: Srebotniková, Zimonjič (Slovin./Srb.) - Benešová, Paes (ČR/Ind.)
Kurt č. 2:
2. zápas: Hlaváčková, Hradecká (ČR) - Peschkeová, Srebotniková (ČR/Slovin.), Uhlířová, Mertinák (ČR/SR) - Dellacquaová, Lipsky (Austr./USA)

Reklama