Hlavní obsah

Číňance pomohl k obratu s Kvitovou odchod manžela z hlediště

PAŘÍŽ

Li Na zastavila Petru Kvitovou v cestě do čtvrtfinále French Open i díky manželovi, který už se nevydržel v hledišti na svou choť dívat. Čínská tenistka už v rozhodující třetí sadě prohrávala 0:3, ale ziskem šesti her v řadě vývoj otočila a osmifinálový zápas na pařížské antuce vyhrála 2:6, 6:1 a 6:3.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Čínská tenistka Li Na se raduje z vítězství nad Petrou Kvitovou na Roland Garros.

Článek

"Už jsem nevěřila, že to dokážu zvrátit," přiznala devětadvacetiletá Li Na, první Číňanka ve čtvrtfinále Roland Garros, na tiskové konferenci. "Na druhou stranu to byl jen jeden brejk, a když ho získám zpět, tak jsem pořád ve hře a mám šanci."

Co tedy pomohlo Li Na k obratu? "Nevím, co se stalo. Možná to bylo tím, že manžel odešel z hlediště a já mohla vyhrát šest her za sebou," smála se.

Po finále lednového Australian Open se Li Na moc nedařilo, proto se rozhodla, že už nebude trénovat pod vedením svého manžela Ťiang Šana. "Tři roky jsme spolu trávili čtyřiadvacet hodin a už to bylo únavné," vysvětlila Číňanka, proč angažovala na zkoušku Dána Michaela Mortensena.

Zklamaná Petra Kvitováfoto: Reuters/Regis Duvignau

Manžela ale podle svých slov z týmu nevyhodila, jen ho nahradila. "Nikdy bych mu neřekla, že má padáka," culila se Li Na.

Na účet manžela bavila Li Na fanoušky v Melbourne při Australian Open. Po postupu do finále v rozhovoru na kurtu prozradila, proč měla pomalejší začátek souboje s Dánkou Caroline Wozniackou. "Neměla jsem dobrou noc, manžel chrápal a já se budila každou hodinu," řekla a její choť Ťiang Šan v hledišti zčervenal.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová