Hlavní obsah

Hájek v Prostějově přes zranění postoupil

PROSTĚJOV

Obhájce loňského prvenství na mezinárodním tenisovém antukovém turnaji UniCredit Czech Open v Prostějově Jan Hájek jako první Čech postoupil do druhého kola, když ve dvou setech 6:4, 7:5 vyřadil Američana Russella.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Jan Hájek

Článek

Trojnásobný vítěz prostějovského challengeru se však pořádně nadřel, když na kurtě strávil hodinu a 43 minut. Navíc moc nechybělo a kvůli zdravotním problémům zápas nedohrál. Ošetření za stavu 4:4 ve druhém setu mu však pomohlo.

„Bolí mě zadní část stehna. Mám tam otok a modřinu. Je to zranění už od Davis Cupu. Pořád se mi vrací a strašně mě limituje. Střílí to až do zadní části zad. Set a půl to vydrželo, ale pak jsem musel požádat o pomoc fyzioterapeuta. Kdybych druhý set nedohrál, do třetího bych už nenastoupil. Překvapilo mě, že Russell mé indispozice vůbec nevyužíval. Já musel riskovat a čekat, zda to tam spadne či ne. Naštěstí to vyšlo,“ uvedl Hájek s tím, že na obhajobu momentálně vůbec nemyslí.

„Jdu zápas od zápasu a to i s ohledem na těžký los. Ve druhém kole mě čeká pravděpodobně turnajová jednička Rus Južnyj a to je tvrdý oříšek. Teď je ale nejdůležitější, že mám den volna a budu se moci dát dohromady. Ze čtyřhry, kterou jsem měl tady hrát, se odhlásím. Doufám, že všechno půjde hladce a já odehraji ve středu pěkný duel,“ dodal Hájek.

Žádný z dalších českých tenistů do soubojů prvního kola nezasáhl.

UniCredit Czech Open v Prostějově
1.kolo:
Hájek (ČR) – Russell (USA) 6:4, 7:5, De La Nava (Špa) – Gimeno-Traver (Špa) 3:6, 6:3, 6:3, Šukin (Kaz) – Kravčuk (Rus) 7:5, 6:0.

Reklama

Související témata: