Hlavní obsah

VIDEO: Sběrač míčků zaskočil Troického, který přišel o čtvrtfinále French Open

Sahal po senzaci, nasazenou čtyřku Brita Murrayho v boji o postup do čtvrtfinále dlouho trápil. Srbský tenista Viktor Troicki dotáhl zápas čtvrtého kola Roland Garros až do páté sady, v té ale nakonec padl. Možná i kvůli těžko uvěřitelné chybě mladého podavače míčů, který jej svým zkratem připravil o jasně vyhranou výměnu.

Foto: Marko Djurica , Reuters

Viktor Troicki v zápase s Radkem Štěpánkem.

Článek

Zápas o postup do čtvrtfinále tenisového Roland Garros měl mít jednoznačného favorita. Andy Murray, nasazený tenista číslo čtyři, si měl s Viktorem Troickým hladce poradit. Jenže srbský hráč měl v pondělí v Paříži zaděláno na senzaci, když první dva sety vyhrál. Pak ovšem Murray přidal a zápas musel dospět až do rozhodující páté sady.

Tu ovšem aktéři museli odehrát až o den později, poněvadž o slovo se v pondělním večeru přihlásila tma. Za stavu 2:2 na sety se tak oba hráči odebrali do šaten a zápas museli dokončit až v úterý.

Oba tenisté si v rozhodující sadě drželi svá podání, v šesté hře za stavu 3:2 pro Troického však přišel málovídaný moment. Troicki Murrayho zatlačil do hluboké defenzivy, britský tenista jeho údery odvracel jen s vypětím všech sil. V závěru výměny se Troicki chystal ke smeči do zcela otevřeného kurtu, když mu v tom do cesty vyrazil zmatený podavač míčků.

Nasazená patnáctka na Roland Garros sice výměnu i přes vzniklou nepříjemnost ukončila, španělský rozhodčí Pascal Maria ji ovšem nařídil opakovat. Kvůli tomu, že za každé okolnosti musí chránit zdraví hráčů na kurtu, které mohlo být při připadné srážce ohroženo.

Srbský tenista sice šestou hru páté sady vyhrál, dokonce se dostal do vedení 5:2, postup do čtvrtfinále si ale stejně nezajistil. Brit Andy Murray dokázal vyhrát pět her za sebou a o postup do semifinále se utká s Argentincem Chelou.

Reklama