Hlavní obsah

Finále tenisového Fed Cupu Rusko - Česko se bude hrát v Moskvě

MOSKVA

Finále Fed Cupu mezi tenistkami Ruska a České republiky se bude 5. a 6. listopadu hrát v Moskvě na Olympijském stadionu pro 16 000 diváků. Ve čtvrtek to oznámila Mezinárodní tenisová federace (ITF).

Foto: Yves Logghe, ČTK/AP

Radující se české tenistky po postupu do finále Fed Cupu. Zleva Iveta Benešová, Petra Kvitová, Lucie Hradecká a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Článek

Aréna vybudovaná pro basketbalový a boxerský turnaj olympijských her v roce 1980 bude hostit finále Fed Cupu po ročníku 2003 podruhé v historii. V letech 1994, 1995 a 2006 se v ní hrály také finálové duely Davis Cupu, je také dějištěm Kremlin Cupu, turnaje ATP a WTA Tour.

Ruské tenistky mají ve svém hlavním městě mimořádně úspěšnou bilanci. V Moskvě na různých stadiónech zvítězily už desetkrát za sebou. Naposledy tam prohrály v roce 2003 s celkovými vítězkami Francií.

Moskva přivítala finále Fed Cupu také v letech 2004 a 2007, hrálo se tehdy v Krylatském a Lužnikách.

Listopadový zápas bude prvním finále mezi těmito dvěma zeměmi po rozpadu Československa a Sovětského svazu. V roce 1988 Československo porazilo SSSR a získalo trofej popáté a dosud naposledy. Favorizované Rusky budou bojovat o pátý triumf za posledních osm let.

Svěřenkyně kapitána Petra Pály se dostaly do finále po 23 letech díky výhrám nad Slovenskem a Belgií. Rusky vedené Šamilem Tarpiščevem letos zdolaly Francii a úřadující šampiónky Italky.

Reklama

Související témata: