Hlavní obsah

Novák v Paříži opět ztroskotal na Pavlovi

PAŘÍŽ

Spanilá jízda Jiřího Nováka na pařížském turnaji skončila v semifinále, kde prohrál s Rumunem Andreiem Pavlem. Stejný soupeř českého tenistu na tomto turnaji vyřadil již loni. Novák byl sice po zápase zklamaný, protože, jak řekl, rozhodlo pár míčků, ale celkově hodnotil svou letošní sezonu jako velmi dobrou - druhou nejúspěšnější v životě.

Článek

Zápas začal pro Nováka hrozivě, první hru ztratil při vlastním podání bez zisku jediného míčku a celou sadu za 27 minut hladce prohrál. Pak se, jak řekl v rozhovoru pro ČTK a Český rozhlas, do zápasu vrátil, ve druhém dějství dominoval a na začátku třetího vedl 1:0 a měl dva brejkboly. Ty však neproměnil, hned nato ztratil své podání a Rumun byl "na koni".

Jejich zápas trval hodinu 55 minut a oproti prvnímu semifinále, v němž Brit Tim Henman porazil favorizovaného Američana Andyho Roddicka, ho provázel jen vlažný zájem diváků. Sympatie publika byly poměrně rovnoměrně rozloženy.

Soupeř byl o pár balonů lepší

Novák uvedl, že se za svůj výkon v dnešním zápase nemusí stydět. "Myslím, že jsme hráli výborný tenis. Pavel mě překvapil výbornou hrou, hlavně hrál výborně na síti, výborně servíroval, hrál výborně od základní čáry a o těch pár balonků byl šťastnější a lepší," řekl.

Po Španělu Juanu Carlosi Ferrerovi ze Španělska byl prý Pavel jeho druhý nejtěžší soupeř na turnaji. Ferrera Novák porazil ve třetím kole 7:5 a 7:5. "Teď jsem trochu zklamaný, že jsem nevyhrál, ale s celou sezonou jsem velice spokojený," odpověděl Novák na otázku, jak hodnotí své letošní působení na dvorcích.

Start na Turnaji mistrů se rozplynul

"Budu končit možná na dvanáctém, desátém místě, takže to je pro mě obrovský úspěch. Je to druhá nejlepší sezona mého života," zařadil sezonu hned za tu loňskou, kdy hrál semifinále Australian Open a dostal se i na Turnaj mistrů v Šanghaji.

Dnešní prohra jej však mrzela i proto, že opačný výsledek by mu otevřel možnost jet z deváté pozice na Turnaj mistrů do Houstonu v roli náhradníka. "Ale na druhou stranu jsem to na začátku (pařížského) turnaje nečekal, byl jsem na osmnáctém místě a pak se dostal k pozicím, kdy se o tom začalo uvažovat. Teď si z toho nesmím dělat hlavu a spíš se dívat do budoucna, zkusit toho dosáhnout v příští sezoně," uzavřel.

Reklama

Související témata: