Hlavní obsah

Mahut se nechce ve Wimbledonu vrátit na kurt 18, kde hrál v kuse přes 11 hodin

LONDÝN

Francouzský tenista Nicolas Mahut se nechce ve Wimbledonu vrátit na kurt číslo osmnáct, aby se nerozptyloval vzpomínkami. Na osmnáctce minulý rok prohrál s Američanem Johnem Isnerem 68:70 v pátém setu v nejdelším utkání historie, které trvalo 11 hodin a pět minut.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Vyčerpaný Francouz Nicolas Mahut (vlevo) a John Isner v prvním kole Wimbledonu.

Článek

"Doufám, že se organizátoři pokusí, aby k takové situaci nedošlo," řekl Mahut agentuře Reuters, že nechce v All England Clubu na kurt 18. "Kdybych tam přesto musel hrát, tak by to bylo divné a nemožné se soustředit na zápas," řekl.

"Na tom dvorci jsem prožil pestrou škálu emocí a já se nechci vracet do roku 2010. Chci se soustředit na aktuální zápas a ne na ten loňský," řekl devětadvacetiletý Mahut, 103. hráč žebříčku ATP. "Po tom náročném utkání jsem si prošel určitými depresemi. Musel jsem se psychicky srovnat, což nebylo vůbec lehké," řekl. Neměl prý nikoho, kdo by mu pomohl a tři měsíce mu trvalo, než našel klid v duši.

Po dvouhře skoro ztratil paměť

Na osmnáctku se přitom po utkání s Isnerem již jednou vrátil. Jen pár hodin po dramatu hrál na stejném kurtu čtyřhru společně s krajanem Arnaudem Clémentem. "Byla to jedna z nejbláznivějších věcí, kterou jsem zažil. Po dvouhře jsem se cítil hrozně, měl jsem zatmění a skoro ztratil paměť. Řídil mě zpět můj autopilot," řekl.

Celý rok se lidé po světě zajímali, jak prožíval jedenáctihodinový zápas. Mahut ale jen stěží hledal úsměv. Nyní už se s tím umí vyrovnat. "Za čas lidé zapomenou, kdo vyhrál a já snad něco vyhraju, co si budou pamatovat. Ale na druhou stranu jsem pyšný, že jsem se vedle Johna podílel na fascinující historii Wimbledonu."

Mahut začal přípravu na travnatý vrchol sezóny na turnaji Queen's, kde v prvním kole porazil za sedmdesát minut domácího Olivera Goldinga 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová