Hlavní obsah

Nadal nabral po Paříži sebevědomí. Teď chce znovu dobýt Wimbledon

LONDÝN

Dobyl Paříž, teď si brousí zuby na Wimbledon. Španělský tenista Rafael Nadal nabral po nedělním šestém triumfu na French Open velké sebevědomí, které chce prodat i na trávě. Světová jednička je již v Londýně, kde se představí na travnatém turnaji v Queen´s, který předchází nejslavnějšímu grandslamu.

Foto: Toby Melville, Reuters

Loni se Nadal potkal ve wimbledonském finále s Tomášem Berdychem. Jaké bude obsazení posledního zápasu letos?

Článek

Na dvorce Rolanda Garrose přitom Nadal nastupoval s obavami, zda potvrdí svou antukovou vládu. Na paty mu šlapal dlouho neporazitelný Srb Novak Djokovič, který si vítěznou šňůrou vydobyl roli velkého favorita. Nakonec se ale radoval Španěl, s Djokovičem se přitom ani nepotkal, srbskou hvězdu vyřadil v semifinále švýcarský fenomén Roger Federer.

Nadal vyrovnal šestým triumfem rekordní zápis Björna Borga a do Británie odletěl ve zcela jiném rozpoložení. „Vítězství v Paříži mi dalo více volnosti, díky němu mám více sebedůvěry a na dvorcích v Queen´s a ve Wimbledonu budu hrát pod menším tlakem. Přechod na trávu je vždycky velká změna, takže musím ještě na své hře zapracovat,“ řekl Nadal po příletu do Londýna britským médiím.

Španěl doplnil, že musí dostat návyky na trávě znovu pod kůži, aby mohl zopakovat loňské vítězství. „Čekají mě hodiny a hodiny tréninku na travnatých dvorcích. Musím zkoušet, co funguje, a dobře si to zapamatovat,“ podotkla světová jednička.

Pak se Nadal znovu vrátil k pařížskému úspěchu: „Byl jsem tak šťastný, že se mi na Roland Garros podařilo vyhrát. Je ctí mít stejný počet titulů jako Borg. Je to neuvěřitelné. Byla okolo toho spousta emocí, ale ta nejdůležitější satisfakce je fakt, že se tvrdá práce vyplatila. A tenhle pocit bych chtěl ve Wimbledonu znovu zažít.“

Reklama