Hlavní obsah

Berdych týden před začátkem Wimbledonu: Zlepšuji se každým zápasem

HALLE/PRAHA

Příští pondělí mu začne obhajoba vrcholného výsledku kariéry. Nejlepší český tenista Tomáš Berdych se týden před startem Wimbledonu rozehrával na turnaji v Halle a skončil v semifinále.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Tenista Tomáš Berdych

Článek

Už je to rok, co se Berdych na londýnské trávě senzačně probil do finále a uchytil se v první světové desítce. Od té doby podobný výsledek nezopakoval a přetěžké období obhajob odstartoval 25letý hráč pařížským kolapsem v 1. kole French Open. Něco takového už Berdych nehodlá připustit. „Jsem rád, že můžu obhajovat skvělé výsledky z loňska. Žebříčkem se nezabývám,“ ohlásil sedmý hráč světa.

Finalista z roku 2010 bude mít letos v All England Clubu nepoměrně těžší pozici. Poznal to i v Halle, kde měl namále s Belgičanem Bemelmansem. Nakonec se přes Hernycha a Troického dostal do semifinále, a tam podruhé v kariéře ztroskotal na Němci Petzschnerovi. „Byl to jeden ze zápasů, kde o vítězi rozhodují jeden dva míčky,“ prohlásil Berdych, ale se svým tenisem byl spokojený. „Každým utkáním se zlepšuji.“ Tento týden nastoupí ještě ke dvěma exhibicím v Hurlingtonu proti Roddickovi a Melzerovi. Pak už je na řadě třetí grandslam roku.

Jeho přítelkyně Lucie Šafářová mezitím startovala v kodaňské hale. Čtyřikrát otočila zápas po úvodním ztraceném setu, nakonec nestačila až na světovou jedničku Caroline Wozniackou. Z deseti finálových vystoupení Šafářové to byla šestá porážka.

Reklama