Hlavní obsah

Po Zakopalové vypadla v Hertogenboschi i Strýcová

HERTOGENBOSCH

Českým tenistkám wimbledonská generálka v Hertogenboschi nevyšla. Po nedělní porážce Kláry Zakopalové dnes vypadla také Barbora Záhlavová-Strýcová, jež podruhé během týdne prohrála s německou soupeřkou.

Foto: Sebastien Pirlet, Právo

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová

Článek

Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová na trávě v Nizozemsku podlehla v prvním kole 3:6 a 2:6 Kristině Barroisové. Minulý týden v Kodani ji ve druhém kole porazila jiná Němka Mona Barthelová.

Padesátá hráčka světového žebříčku Záhlavová-Strýcová neprožívá na WTA Tour úspěšné období. Od dubna zaznamenala devátou porážku z posledních deseti zápasů.

Po jejím vypadnutí už v Hertogenboschi mezi muži ani ženami žádný český zástupce nezbyl.

Lisická slaví titul v Birminghamu

Německá tenistka Sabine Lisická překvapivě vyhrála bez ztráty setu turnaj na trávě v Birminghamu. Stá hráčka světového žebříčku porazila v dnešním finále, které se kvůli dešti nemohlo hrát v neděli, čtvrtou nasazenou Slovenku Danielu Hantuchovou 6:3 a 6:2.

Jednadvacetiletá Lisická, která už byla 23. na světě, získala druhý titul na okruhu WTA po Charlestonu 2009. Ve finále nasázela zkušenější Hantuchové osm es a čelila jedinému brejkbolu, který odvrátila.

Tenisový turnaj mužů a žen v Hertogenboschi (tráva):
Ženy (dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Barroisová (Něm.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:3, 6:2.
Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Lisická (Něm.) - Hantuchová (4-SR) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: