Hlavní obsah

Serena Williamsová se vrací s neukojitelnou touhou vítězit

EASTBOURNE

Pokud rivalky Sereny Williamsové doufaly, že už se Američanka kvůli zdravotním problémům nevrátí na tenisové kurty, pak se mýlily. Devětadvacetiletá vítězka třinácti grandslamových turnajů sice ležela na posteli smrti, jak sama řekla, ale nyní je zpět a její touha po tenisových vavřínech je neukojitelná.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Serena Williamsová mluví s novináři před turnajem v Eastbourne

Článek

"Přijela jsem vyhrát," řekla Serena Williamsová před turnajem v Eastbourne, svým prvním od loňského triumfu ve Wimbledonu. "Doufám, že i tam se dostanu na vrchol. Můj postoj se nezměnil, pořád mám neukojitelnou touhu vyhrávat, ale nepřipravuji se pouze na dnešek, na Wimbledon, ale na zbytek mé kariéry," prohlásila.

Mladší ze sester Williamsových nejdříve vyřadilo ze hry nešťastně pořezané chodidlo. Nohu si zranila při oslavě wimbledonského titulu při odchodu z restaurace v Mnichově. Měla přetrhané vazy a po dvou operacích sádru na pět měsíců. Když už se zdálo, že se vrátí, přišla v únoru mnohem větší komplikace - plicní embolie.

"Měla jsem krevní sraženiny v obou plicích. Hodně lidí kvůli tomu zemře, protože to neodhalí. Já nemohla dýchat, ale jen jsem si myslela, že jsem z formy," řekla Serena, které pomohl odhalit problém šestý smysl sestry Venus. "Serena volala a já jí řekla, ať si najde, jaké příznaky má plicní embolie. Měla jich dost a naštěstí to neignorovala, protože by to mohlo být nebezpečné, a zašla k doktorovi," řekla Venus.

Serena zamířila na vyšetření místo cesty na party. "Teď jsem šťastná, že jsem na oslavu nešla. Kdybych se objevila u lékaře o dva dny později, mohla jsem mít po kariéře, mohlo to být ještě horší," řekla Serena a označila svůj stav ze začátku roku za velmi vážný. "Ležela jsem na smrtelné posteli," řekla dramaticky.

Během roční pauzy jí tenis chyběl. "Hodně! Opustila jsem okruh jako světová jednička, a proto jsem nažhavená hrát dobrý tenis," tvrdí Serena, která aktuálně figuruje na 26. místě žebříčku WTA. V tréninku se cítí fit. "Lámala jsem rakety, což je dobrá známka, a těším se, až se budu hádat s rozhodčími," vtipkovala.

Serena Williamsová už se po zranění vracela několikrát a vždy excelentně. Tentokrát půjde ale o něco nového. "Bude to zcela odlišné. Jsem na zcela jiné cestě, měla jsem obrovské štěstí, protože mám kolem sebe skvělé lidi."

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články