Hlavní obsah

V úterý se má ve Wimbledonu představit 13 českých tenistů

LONDÝN

Až na Tomáše Berdycha, který stihl úspěšně odehrát své utkání prvního kola Wimbledonu před začátkem deště, by se měli v úterý na londýnské trávě představit všichni zbývající čeští tenisté. V druhém dnu turnaje má přijít na řadu jedenáct českých žen a dva muži.

Foto: Andrea Comas , Reuters

Petra Kvitová se dočká odloženého zápasu

Článek

Svého odloženého zápasu s dvanáctým nasazeným Španělem Fernandem Verdaskem by se měl dočkat Radek Štěpánek, jenž bude zahajovat program na kurtu číslo dvě, třetím největším v areálu.

Na zbývajících osm kurtů mají naplánované zápasy další zástupci českého tenisu včetně těch, kteří své duely rozehráli dnes. Na programu budou mimo jiné dvě česká derby Sandra Záhlavová - Iveta Benešová (přerušeno za stavu 2:1) a Lucie Šafářová - Lucie Hradecká.

Dohrávka prvního grandslamového zápasu v kariéře čeká Jaroslava Pospíšila, který prohrává 4:6 a 1:2 s Rumunem Viktorem Haneskem. Do turnaje by měla vstoupit i loňská semifinalistka Petra Kvitová, kterou čeká Američanka Alexa Glatchová.

Své zápasy zcela jistě odehrají obhájkyně loňského titulu Serena Williamsová z USA, šestinásobný vítěz Roger Federer a letos až na jednu výjimku suverénní Srb Novak Djokovič, kteří mají zápasy naplánované na Centrální kurt se zatahovací střechou.

Úterní program Wimbledonu (Centrální kurt a kurt č. 1 začátek ve 14:00, zbývající kurty 13:00):
Centrální kurt: Rezaiová (Fr.) - S. Williamsová (7-USA), Kukuškin (Kaz.) - Federer (3-Švýc.), Chardy (Fr.) - Djokovič (2-Srb.).
Kurt č. 1: Beck (Něm.) - Roddick (8-USA), Wozniacká (1-Dán.) - Parraová (Šp.), Söderling (5-Švéd.) - Petzschner (Něm.).
Kurt č. 2: Štěpánek (ČR) - Verdasco (21-Šp.), Azarenková (4-Běl.) - Rybáriková (SR), Ward (Brit.) - Llodra (19-Fr.), Li Na (3-Čína) - Kudrjavcevová (Rus.).
Kurt č. 5: Záhlavová-Strýcová (ČR) - Wozniaková (Kan.).
Kurt č. 6, 5. zápas: Barroisová (Něm.) - Cetkovská (ČR).
Kurt č. 7, 2. zápas: Záhlavová (ČR) - Benešová (ČR), 5. zápas: Čeng Ťie (Čína) - Ondrášková (ČR).
Kurt č. 8, 5. zápas: Rodionovová (Austr.) - Hlaváčková (ČR).
Kurt č. 9, 2. zápas: Hanescu (Rum.) - Pospíšil (ČR).
Kurt č. 10, 5. zápas: Šafářová (31-ČR) - Hradecká (ČR).
Kurt č. 14: Kvitová (8-ČR) - Glatchová (USA), 5. zápas: Zakopalová (ČR) - Webleyová-Smithová (Brit.).
Kurt č. 18, 4. zápas: Bartoliová (9-Fr.) - Kristýna Plíšková (ČR).

Reklama