Hlavní obsah

Obří prsa si nechala odoperovat, teď Halepová září i ve Wimbledonu

LONDÝN

Zástupy mužských fanoušků zklamala, ale její kariéra letí strmě vzhůru. Devatenáctiletá rumunská tenistka Simona Halepová se neváhala kvůli úspěchu zbavit velkého poprsí, které si nechala chirurgicky zmenšit. Poté, co se z poměrně rozsáhlé operace zotavila, nastartovala raketovou jízdu směrem k předním příčkám žebříčku WTA. Teď si připsala i první úspěch ve Wimbledonu.

Foto: Sport.cz

Rumuská tenistka Simona Halepová před a po plastické operaci poprsí.

Článek

Rodačka z rumunské Constanty se pro operaci rozhodla v 17 letech, po zákroku následně poskočila během dvou let o 450 míst v rankingu WTA. Letos si poprvé zahrála hlavní soutěž slavného Wimbledonu a hned v prvním kole vyřadila vycházející srbskou hvězdičku Bojanu Jovanovskou.

Rumunská teenagerka na sebe poprvé výrazněji upozornila v tenisovém světě v roce 2008, kdy vyhrála juniorku na French Open. Tehdy se také začala rozrůstat pánská fanouškovská základna, kterou vábily bujné ženské křivky talentované hráčky.

Jenže velké poprsí žádné velké štěstí Halepové nepřinášelo. Trpěla silnými bolestmi zad a při pohybu po kurtu se cítila limitovaná.

“Moje možnosti rychle reagovat byly špatné. Kvůli prsům jsem se cítila hodně nepohodlně. Byly hrozně těžké. Neměla jsem je ráda ani v běžném životě. Operaci bych podstoupila, i kdybych tenis nehrála,” vysvětlovala svým fanouškům, kteří se jí vehementně snažili operaci rozmluvit.

Po sportovní stránce každopádně Halepové rozhodnutí prospělo. Momentálně jí patří 58. příčka na žebříčku a celou kariéru má stále ještě před sebou. Své možnosti může naznačit hned ve druhém kole Wimbledonu, v němž vyzve bývalou světovou jedničku Serenu Williamsovou.

Reklama

Související témata: