Hlavní obsah

Kvitová i Berdych bez potíží proklouzli do třetího kola Wimbledonu

LONDÝN

Ani ve druhém kole Wimbledonu se na dvorci Tomáš Berdych nezdržel déle, než musel. Český daviscupový reprezentant porazil Francouze Juliena Benneteaua po setech 6:1, 6:4 a 6:2. Svůj zápas druhého kola zvládla skvěle také Petra Kvitová, která dovolila své soupeřce Anně Keothavongové jen tři hry, když zvítězila po setech 6:2 a 6:1.

Foto: Toby Melville, Reuters

Tomáš Berdych během utkání Wimbledonu proti Julienu Benneteauovi.

Článek

Berdych vstoupil do zápasu skvěle, když hned úvodní podání svého soupeře dokázal prorazit. Vzápětí se sice Francouzovi podařil rebrejk, ale byl to jediný game, který v úvodní sadě získal. Rodák z Valašského Meziříčí totiž průběh úvodní sady zcela ovládl. Druhý set tak vyrovnaný nebyl. Osm her si oba tenisté drželi svá podání, až v deváté hře si Berdych skvělými údery vypracoval tři brejkboly v řadě a hned první využil.

Od té doby na kurtu loňský finalista turnaje vládl. V následujícím gamu nedal Benneteauovi šanci a získal ve svůj prospěch i druhý set. A ve třetím dosáhl na první brejkbol už ve třetím gamu tvrdým returnem a nejenom díky skvělému servisu, který mu vycházel po celý zápas, dovedl zápas do klidného vítězného konce. Berdychův další soupeř bude Američan Alex Bogomolov, který vyřadil Argentince Juana Ignacia Chelu ve třech setech.

Kvitová opět bez ztráty setu

Kvitová sehrála před středečním duelem s Keothavongovou dva zápasy a v obou slavila vítězství. Začátek zápasu s domácí hráčkou byl více než vyrovnaný. Tenistky hrály úvodní dva gamy dohromady sedmnáct minut. Oba však nakonec získala ve svůj prospěch Kvitová. České tenistce se i ve zbytku zápasu dařily tvrdé returny a Britce dělaly potíže i údery umístěné před základní čáru.

Petra Kvitová během zápasu 2. kola Wimbledonufoto: Reuters/Toby Melville

Úvodní set vyhrála Kvitová 6:2 a ve druhé sadě ještě přidala na razanci a Britka na její hru recept nenašla. Ve třetím kole se česká fedcupová reprezentantka střetne s devětadvacátou nasazenou Robertou Vinciovou z Itálie. Vzájemný zápasu bude pro hráčky premiérový.

Benešová na Azarenkovou nestačila

O postup do třetího kola bojovala Iveta Benešová, která však nestačila na Victorii Azarenkovou z Běloruska, protí níž Češka uhrála jen tři gamy. Zápas druhého kola měla odehrát i Barbora Záhlavová-Strýcová, její duel s Franceskou Schiavoneovou byl kvůli pozdějšímu startu posunut na čtvrtek.

Do druhého kola postoupila Andrea Hlaváčková, která porazila Australanku Anastasii Rodionovou 6:1 a 6:2. Úspěšná byla také v boji o druhé kolo Petra Cetkovská, která si poradila po setech 6:2, 5:7 a 6:2 s Němkou Kristinou Barroisovou. Vypadla naopak Zuzana Ondrášková, která nestačila na Číňanku Čeng Ťie.

Wimbledon on-line - utkání 2. kola
Tomáš Berdych - Julien Benneteau 6:1, 6:4, 6:2.on-line
Petra Kvitová - Anne Keothavongová 6:2, 6:1.on-line
Konečné výsledky českých zástupců:
Ženy:
Dvouhra, 1. kolo:
Hlaváčková (ČR) - Rodionová (Austr.) 6:1, 6:2, Cetkovská (ČR) - Barroisová (Něm.) 6:2, 5:7, 6:2, Čeng Ťie (Čína) - Ondrášková 7:5, 6:0, Azarenková (4-Běl.) - Benešová (ČR) 6:0, 6:3.
Čtyřhra, 1. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Doloncová, Marosiová (Rus./Maď.) 6:3, 7:6 (7:5), Voráčová, Voskobojevová (ČR/Kaz.) - Broadyová, Webleyová-Smithová (Brit.) 6:3, 6:4, U. Radwaňská, Rodionovová (Pol./Rus.) - Krajicková, Šafářová (Niz./ČR) 6:4, 6:3.
Ostatní výsledky najdete zde.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články