Hlavní obsah

O postup do třetího kola Wimbledonu bude bojovat pět Češek

LONDÝN

Pět českých tenistek se ve čtvrtek bude snažit napodobit Petru Kvitovou, jež zatím jako jediná z žen prošla do třetího kola Wimbledonu. Jisté je, že ji doplní minimálně jedna z dvojice Lucie Šafářová, Klára Zakopalová, které budou hrát na kurtu číslo 17 proti sobě.

Foto: David Gray, Reuters

Radost tenistky Barbory Záhlavové-Strýcové

Článek

Papírově nejtěžší soupeřku bude mít na dvorci číslo tři Barbora Záhlavová-Strýcová, která vyzve Italku Francesku Schiavoneovou. Ta je nasazená jako číslo šest, na trávě nicméně není tak silná jako na antuce, na níž hrála letos a loni finále Roland Garros.

Po premiérovém postupu do 2. kola Wimbledonu si bude chtít ještě vylepšit bilanci Petra Cetkovská, kterou ale čeká těžká soupeřka v podobě turnajové třináctky Agnieszky Radwaňské z Polska. Andrea Hlaváčková narazí na bratislavskou rodačku reprezentující Austrálii Jarmilou Gajdošovou, jež je nasazená jako číslo 27.

Čtvrteční program Wimbledonu (Centrální kurt a kurt č. 1 začátek ve 14:00, zbývající kurty ve 13:00):
Centrální kurt: Söderling (5-Švéd.) - Hewitt (Austr.), Li Na (3-Čína) - Lisická (Něm.), Mannarino (Fr.) - Federer (3-Švýc.).
Kurt č. 1: Anderson (JAR) - Djokovič (2-Srb.), Dimitrov (Bul.) - Tsonga (12-Fr.), Robsonová (Brit.) - Šarapovová (5-Rus.).
Kurt č. 2: Halepová (Rum.) - S. Williamsová (7-USA), Ferrer (7-Šp.) - Harrison (USA), Wozniacká (1-Dán.) - Razzanová (Fr.), Baltachaová (Brit.) - Pcheng Šuaj (20-Čína).
Kurt č. 3: Schiavoneová (6-It.) - Záhlavová-Strýcová (ČR).
Kurt č. 4, 2. zápas: Cetkovská (ČR) - A. Radwaňská (13-Pol.).
Kurt č. 16, 3. zápas: Hlaváčková (ČR) - Gajdošová (27-Austr.).
Kurt č. 17, 3. zápas: Šafářová (31-ČR) - Zakopalová (ČR).

Reklama