Hlavní obsah

Cetkovská překvapivě vyřadila ve Wimbledonu nasazenou třináctku Radwaňskou

Petra Cetkovská napodobila svou jmenovkyni Kvitovou a postoupila ve Wimbledonu do třetího kola. Totéž se povedlo Kláře Zakopalové, která v českém duelu vyřadila po více než dvouhodinové bitvě turnajovou jednatřicítku Lucii Šafářovou.

Foto: ČTK/AP

Petra Cetkovská v duelu s Polkou Radwaňskou. Nasazenou třináctku ve Wimbledonu překvapivě vyřadila.

Článek

Zatímco postup české jedničky Kvitové se očekával, Cetkovská se postarala na trávě v All England Clubu o velké překvapení. K výhře nad třináctou nasazenou Polkou Agnieszkou Radwaňskou jí pomohla první přestávka kvůli dešti, před níž byla dva míčky od vyřazení.

Zakopalová zvládla lépe český duel s Šafářovou a v pátém vzájemném zápasu ji porazila už počtvrté. V prvním setu nasazené soupeřce nadělila kanára, pak prohrála v tie-breaku a rozhodující sadu zvládla lépe v poměru 6:4.

Záhlavová-Strýcová na překvapení nedosáhla

Loňskou účast v třetím kole naopak nezopakovala Barbora Záhlavová-Strýcová. Pětadvacetiletá Češka vypadla na londýnské trávě v druhém kole po porážce 5:7 a 3:6 s šestou nasazenou Franceskou Schiavoneovou z Itálie. Turnaj dnes skončil i pro Andreu Hlaváčkovou; vítězka čtyřhry na letošním antukovém Roland Garros podlehla Australance narozené na Slovensku Jarmile Gajdošové 6:7 a 3:6.

Šestadvacetiletá Cetkovská prohrávala 3:6, 4:5 a 30:30, než tenistky poprvé zahnal do šaten déšť. Po krátké přestávce rychle skóre srovnala a po zisku druhé sady vedla v rozhodujícím setu 5:4, než začalo ve Wimbledonu znovu pršet. O hodinu později získala hned potřebný game a po vítězství 3:6, 7:6 a 6:4 se může těšit na další vystoupení v tenisovém chrámu.

Barbora Záhlavová-Strýcová na Italku Schiavoneovou ve Wimbledonu nestačila.foto: Reuters

O další překvapení se rodačka z Prostějova pokusí proti nasazené osmnáctce a bývalé světové jedničce Aně Ivanovičové ze Srbska. Maximem Cetkovské na grandslamových turnajích je čtvrté kolo na antuce v Roland Garros v roce 2008.

Záhlavová-Strýcová nebyla v utkání s favorizovanou soupeřkou Schiavoneovou bez šance. V obou setech měla brejk navíc, ale ani v jednom případě nedokázala vedení dotáhnout do úspěšného konce.

Na druhém grandslamovém turnaji po sobě tak Záhlavová-Strýcová vypadla s finalistkou Roland Garros. V Paříži prohrála hned v prvním kole s pozdější vítězkou Li Na z Číny, nyní nestačila na loňskou pařížskou šampionku a letošní poraženou finalistku Schiavoneovou.

Výsledky a zpravodajství z ostatních zápasů Wimbledonu čtěte ZDE

Češi ve Wimbledonu, mezinárodní tenisové mistrovství Anglie (tráva, dotace 14,6 milionů liber):
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Schiavoneová (6-It.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7:5, 6:3, Cetkovská (ČR) - A. Radwaňská (13-Pol.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:4, Zakopalová (ČR) - Šafářová (31-ČR) 6:0, 6:7 (3:7), 6:4, Gajdošová (27-Austr.) - Hlaváčková (ČR) 7:6 (7:1), 6:3,
Čtyřhra - 1. kolo
Benešová, Záhlavová-Strýcová (10-ČR) - Cibulková, Kvitová (SR/ČR) 7:6 (7:3), 6:4.
Muži:
Čtyřhra - 1. kolo:
Benneteau, Mahut (Fr.) - Lacko, Rosol (SR/ČR) 7:6 (7:5), 6:2.

Reklama