Hlavní obsah

Cetkovskou nadchlo vítězství nad Radwaňskou, čeká ji Ivanovičová

o českou tenistku Petru Cetkovskou je dnešní výhra v druhém kole Wimbledonu nad třináctou nasazenou Agnieszkou Radwaňskou "krásným vítězstvím ve skvělém zápase". V třetím kole chce se Srbkou Anou Ivanovičovou uhrát lepší výsledek než před třemi lety na French Open, kde prohrála dvakrát 0:6.

Foto: ČTK/AP

Petra Cetkovská v duelu s Polkou Radwaňskou. Nasazenou třináctku ve Wimbledonu překvapivě vyřadila.

Článek

"Ještě jsem to nestrávila úplně, ale na konci to byl krásný krásný pocit a úleva," řekla po utkání Cetkovská. "Je to krásné vítězství. Mám z toho strašnou radost. A byl to i ode mě po hodně dlouhé době skvělý zápas," dodala 81. hráčka světového žebříčku.

"Nevěděla jsem, jak to skončí. Jen jsem se soustředila na to, co mám hrát. Ne na to, že to je Radwaňská a že hraje skvěle na trávě. Snažila jsem se hrát to, co jsem chtěla, a fungovalo to," uvedla Cetkovská. "První set jsem trochu jančila, když jsem se snažila hrát moc agresivně," připustila.

Průběh zápasu výrazně ovlivnil déšť. Poprvé utkání přerušil, když Cetkovská prohrávala 3:6, 4:5 a 30:30 při podání Radwaňské. Podruhé pak v rozhodujícím třetím setu za stavu 5:4 pro Cetkovskou, která měla také podávat.

Chtěla přerušit dříve

Jak se jde za takového stavu na kurt? "Hrozně. Ale je to lepší než za stavu 4:5 a 30:30. Nervózní jsem v posledním gamu samozřejmě byla. Ale touha po vítězství byla větší než nervozita," řekla. "Snažila jsem se co nejvíc soustředit na to, co mám udělat, a nepřemýšlet o tom, že to je možná poslední hra."

Před prvním přerušením chtěla Cetkovská po rozhodčích, aby utkání zastavili ještě dříve. "Mokrá tráva zvýhodňuje toho, co servíruje, protože míč víc sjede. A také kvůli zranění, nedá se na tom běhat. Už pršelo opravdu dost," dodala.

Cetkovská dnes na grandslamu porazila nejvýše postavenou hráčku v kariéře. Na jiných turnajích zdolala ještě Jelenu Dementěvovou v Indiana Wells, když ruská tenistka byla v té době čtvrtá na světě.

Přesto nemíní slavit a soustředí se na sobotní utkání. "Bude to v klidu, půjdeme jen na večeři s trenérem a s přítelem," řekla rodačka z Prostějova, která žije v Paříži. "Dnešní vítězství je pro mě už minulost a v sobotu budu hrát další zápas. Ale vzpomínky na to zůstanou. Tohle vítězství mi nikdo nevezme," konstatovala.

V sobotu nastoupí proti nasazené osmnáctce a bývalé světové jedničce Ivanovičové. Maximem Cetkovské na grandslamových turnajích je čtvrté kolo na antuce v Roland Garros v roce 2008, kdy ale prohrála právě s Ivanovičovou dvakrát 0:6. "Myslím, že horší než minule to být nemůže... Všechno lepší beru, ale Ana je pořád skvělá hráčka," dodala.

Cetkovská chce jít do zápasu se stejným záměrem jako proti Radwaňské. "Chci hlavně odehrát dobrý zápas. Beru to jako odvetu, je to trochu výzva," řekla.

Už překvapivé vítězství v prvním kole Wimbledonu považovala Cetkovská za určitou satisfakci po období relativních nezdarů. Přesto nechtěla nikdy tenisu nechat. "Když jsem nevěděla kudy kam, tak jsem měla i takové černé myšlenky. Ale ještě ne. Tenis miluju, dělám to odmalička," řekla.

Reklama

Související témata: