Hlavní obsah

Zápas Zakopalové se Šafářovou ovlivnil déšť a vítr

LONDÝN

České tenistky Klára Zakopalová a Lucie Šafářová jsou přesvědčeny, že spolu v druhém kole Wimbledonu ve čtvrtek sehrály kvalitní zápas, přestože jej ovlivnil déšť, přerušování a vítr. Zakopalová, která po dramatickém boji porazila Šafářovou 6:0, 6:7 a 6:4, se domnívá, že má šanci i proti pravděpodobné soupeřce v dalším kole, Rusce Marii Šarapovové.

Foto: Daniel Maurer, ČTK

Česká tenistka Lucie Šafářová

Článek

"Myslím, že to byl docela dobrý zápas z obou stran. Jsem ráda, že jsem to zvládla, protože to bylo hrozně náročné fyzicky i psychicky," řekla Zakopalová. "První set jsem hrála výborně. Pak Lucka začala hrát trochu jinak a třetí set byl boj," doplnila vítězka.

"Ze začátku jsem se vůbec nechytala, byla jsem taková zpomalená. Pak si myslím, že to byl dobrý, vyrovnaný zápas," prohlásila Šafářová a uznala, že si Zakopalová vítězství zasloužila.

"Klára hrála výborně, trávu má ráda. Snažila jsem se na ni najít nějaký recept, ale výborně tlačila, nedělala moc chyb, dobře se hýbe. Bylo to pro mě těžké, dnes si zasloužila vyhrát," řekla Šafářová.

Podmínky byly hrozné

Podle Zakopalové hru výrazně ovlivňoval déšť a vítr. "Není to zrovna paráda, když člověk chodí pořád do šatny. Foukal vítr a byly přeháňky. Ale to na Wimbledon bohužel patří. Musely jsme se s tím obě poprat," podotkla.

"Začne to klouzat, pak se rozhoduje, jestli to přeruší, nebo nepřeruší. Do toho boční vítr. Určitě podmínky pro tenis byly dnes hrozné, ale byly pro obě stejné," dodala Šafářová.

Ani jedna neměla problém s tím, že hraje proti krajance. "Bavily jsme se pořád. Při přerušení i když jsme šly na kurt, jsme opravdu kamarádky. Ale na kurtu jsme každá hrála za sebe. Úplně v pohodě," řekla Zakopalová.

"Máme v šatně skříňku kousek od sebe, tak jsme se viděly pořád," potvrdila Šafářová.

Zakopalovou čeká v třetím kole vítězka duelu mezi Britkou Laurou Robsonovou a vítězkou Wimbledonu z roku 2004 Šarapovovou, která je jasnou favoritkou. "Určitě to bude těžký zápas, ale když bude hrát jako dnes, tak určitě šance má," řekla Šafářová.

"Šarapovová je jednou z favoritek na vítězství. Zápas si půjdu užít a udělat maximum. Uvidíme, jak to půjde," uvedla Zakopalová, podle níž bude klíčové, aby dobře podávala.

"Ona výborně servíruje, jde do úderů. Já ale taky nehraju nejpomaleji. Musím se výborně hýbat a hlavně dobře podávat. Ona každý špatný servis hned ztrestá. To bude strašně důležité," řekla česká tenistka.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články