Hlavní obsah

Hlaváčková nelituje prohry s Gajdošovou, těší se na čtyřhru

LONDÝN

Česká tenistka Andrea Hlaváčková byla i přes prohru v druhém kole Wimbledonu s Australankou slovenského původu Jarmilou Gajdošovou se svým čtvrtečním výkonem spokojená. Nyní si chce spravit chuť ve čtyřhře s krajankou Lucií Hradeckou, s kterou v květnu vyhrála antukový grandslam v Paříži.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Tenistka Andrea Hlaváčková

Článek

"Nic si nevyčítám. Já jsem hrála dobře, ona hrála ještě líp. Byl to hezký zápas," řekla o utkání s Gajdošovou, s níž prohrála 6:7 a 3:6.

"Trochu se mi nepovedla zkrácená hra, kdy mi to čtyřikrát po sobě spadlo do pásky. To člověku moc nepřidá. Ale jsem ráda, že jsem se pak zvedla a bojovala do posledního míče," podotkla Hlaváčková.

Gajdošová si podle ní vítězství rozhodně zasloužila. "Hrály jsme dobrý zápas. Ona je mezi nejlepšími třiceti, a to se dnes ukázalo," dodala.

Nyní se chystá na soutěž ve čtyřhře. "Těším se, že si to s Luckou vynahradím," prohlásila Hlaváčková, která s Hradeckou v pátek nastoupí proti Polkám Klaudii Jansové a Alicji Rosolské.

Podle Hlaváčkové je to ale těžký los. "Jsou to specialistky na čtyřhru. Hrají spolu léta a už nás jednou porazily," řekla.

Reklama