Hlavní obsah

Cetkovská byla po prohře smutná, ale s Wimbledonem je spokojená

LONDÝN

Česká tenistka Petra Cetkovská byla smutná, že se jí dnes nepodařilo využít šance v osmifinále Wimbledonu a prohrála s Němkou Sabine Lisickou. Celkově je však se svou hrou a nečekanými úspěchy na turnaji spokojená.

Foto: Toby Melville, Reuters

Tenistka Petra Cetkovská

Článek

"Je velká škoda prvního setu. Místo tam určitě bylo. Vzala jsem jí podání, zkrácená hra byla také vyrovnaná. Tam jsem to trochu takticky nezvládla," řekla Cetkovská po utkání, které prohrála 6:7 a 1:6. "Zahrála jsem dva špatné kraťasy, to asi rozhodlo a otočilo tie-break," uvedla.

"Druhý set byl trochu horší a Lisická už toho moc nezkazila," komentovala průběh zápasu Cetkovská. "Začala líp servírovat, bylo vidět, že si věřila. Šla do toho a riskovala i údery, které by v prvním setu zkazila."

Rozhodujícím faktorem podle ní bylo i to, že jí nešlo podání. "Dnes jsem si vůbec nepomohla servisem," řekla.

Potýkala se prý i se zraněním zad a stehna. "Byla jsem fyzicky horší než v předcházejících zápasech. Trochu jsem měla potíže se stehnem a zády. Měla jsem to už před turnajem, trochu se mi to vrátilo. Ale neprohrála jsem kvůli tomu," zdůraznila šestadvacetiletá tenistka.

"Z prohry jsem samozřejmě trochu smutná, protože místo tam bylo," řekla. "Ale je to jen turnaj, budou další a doufám, že se z toho poučím."

Před Wimbledonem nepočítala, že by mohla dojít tak daleko. "Kdyby mi někdo řekl, že vyhraju tři kola, že porazím Agnieszku Radwaňskou a Anu Ivanovičovou, tak to okamžitě podepíšu," dodala Cetkovská, jež vyrovnala svůj nejlepší výsledek na grandslamovém turnaji. Naposledy postoupila do osmifinále před třemi lety v Paříži, kde však prohrála právě s Ivanovičovou dvakrát 0:6.

Letos má ze svého výsledku mnohem lepší pocit. "Udělala jsem o pár her víc," usmívala se. Ocenila hlavně, že dnes měla proti Lisické šanci a utkání nebylo beznadějné. "Mohlo to jít v tie-breaku, hrálo se to na dva tři balony," konstatovala.

Dnes se ve Wimbledonu letos poprvé hraje za velmi teplého a slunečného počasí. "Rozdíl to určitě byl. Balony létaly o hodně víc, daly se trochu míň kontrolovat," řekla prostějovská rodačka, která žije v Paříži.

Reklama

Související témata: