Hlavní obsah

Nadal byl na ručník a chtěl zápas vzdát, nakonec Potra udolal

Španělský tenista Rafael Nadal byl podle svých slov v pondělí ve Wimbledonu při osmifinálovém duelu s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem blízko odstoupení z turnaje kvůli zranění levé nohy. Dvojnásobný wimbledonský vítěz a obhájce loňského titulu na travnatém grandslamu však nakonec bolest neznámého původu překonal a ve vyrovnaném souboji udolal svého soka poměrem 3:1 na sety. Po dnešním vyšetření by měl v turnaji pokračovat.

Foto: Suzanne Plunkett , Reuters

Rafael Nadal se svíjí v bolestech. V tu chvíli myslel, že utkání nedohraje.

Článek

První nasazený hráč připustil, že ho při záhadném zranění nohy přepadaly obavy z možného odstoupení ze soutěže na travnatých dvorcích londýnského All England Clubu. Za stavu 6:6 v prvním setu si Nadal vyžádal zdravotní přestávku a s ní spojené ošetření. "Myslel jsem si, že to budu muset skrečovat," připomněl pětadvacetiletý Španěl pauzu, která se nakonec protáhla až na přibližně deset minut.

"Cítil jsem něco velmi neobvyklého. Doteď nevím, v čem spočíval problém - zdálo se mi, jako kdybych měl nohu zlomenou. Cítil jsem se hrozně," řekl po utkání Nadal, který po ošetření zvládl vyhrát následující tie-break 8:6, přestože do něho vstoupil opatrně a váhavě.

V jeho úvodu prohrával 0:3 a posléze ještě 4:5. "Určitá bolest přetrvávala po celý zápas, ale tejp změnil pozici nohy a rozložení síly, takže jsem mohl pokračovat," uvedl Nadal.

Ve čtvrtfinále ho čeká Berdychův přemožitel

Poté sice prohrál druhou sadu, proti nebezpečnému Argentinci a vítězi US Open z roku 2009, který se vrací do vrcholné formy po operaci zápěstí, ale vydřel další sety 7:6 a 6:4 a mohl slavit postup. Ve čtvrtfinále ho nyní čeká pondělní přemožitel Tomáše Berdycha Američan Mardy Fish.

"Hraje na skutečně vysoké úrovni. Je hrozně nebezpečným hráčem a já udělám všechno, abych se s ním mohl ve středu utkat, ale potřebuju být na svých sto procentech, protože jinak proti němu nebude možné uspět. Takže se potřebuji dát dohromady," prohlásil Nadal, jeden ze tří hlavních favoritů turnaje vedle Švýcara Rogera Federera a Srba Novaka Djokoviče.

Dnešní vyšetření magnetickou rezonancí však podle agentury DPA jeho obavy rozptýlilo. Nadal se po něm chystal na trénink a jeho středeční start proti Fishovi by neměl být ohrožen.

Reklama