Hlavní obsah

Nejen Kvitová, i deblistka Peschkeová bude sahat ve finále po vítězství

LONDÝN

Český tenis má ve Wimbledonu druhou zástupkyni ve finále, Květa Peschkeová bude usilovat o vítěznou trofej ve čtyřhře. Zkušená deblistka může získat premiérový grandslamový titul po boku Slovinky Katariny Srebotnikové, s níž v pátek deklasovala indicko-ruskou dvojici Sania Mirazová, Jelena Vesninová 6:3 a 6:1.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Česká fedcupová reprezentantka Květa Peschkeová

Článek

Peschkeová navázala na senzační čtvrteční úspěch Petry Kvitové, kterou čeká rovněž v sobotu na trávě v All England Clubu finále dvouhry.

Pětatřicetiletá Peschkeová má ve sbírce už devatenáct trofejí z turnajů WTA Tour, ale zatím žádnou z grandslamů. Na nich došla nejdále loni do finále Roland Garros. Ve Wimbledonu startuje už podesáté, se Srebotnikovovu tvoří druhý nasazený pár.

Jména svých soupeřek se Peschkeová se Srebotnikovou dozvědí až v den finále v sobotu. Druhý semifinálový duel mezi německo-australským párem Sabine Lisická, Samantha Stosurová a Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu s Thajkou Tamarine Tanasugarnovou byl totiž za stavu 6:3, 4:6 a 5:5 přerušen kvůli tmě.

Wimbledon (tráva, dotace 14,6 miliónu liber):
Ženy:
Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Mirzaová, Vesninová (4-Ind./Rus.) 6:3, 6:1.
Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Melzer, Benešová (9-Rak./ČR) - B. Bryan, Huberová (1-USA) bez boje
Junioři:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Golding, Veselý (1-Brit./ČR) - Dubarenco, Manafov (Mold./Ukr.) 7:6 (7:5), 6:3.
Juniorky:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Chromačevová, Krejčíková (Rus./ČR) - Herringová, Keysová (USA) 6:3, 4:6, 6:3, Schuursová, Chao Čchen-tchang (Niz./Čína) - Pavelková, Smitková (ČR) 6:3, 6:1.

Reklama