Hlavní obsah

Podle Benešové měl hlavní podíl na vítězství v mixu Melzer

LONDÝN

Iveta Benešová je ráda, že přispěla k úspěchům českého tenisu v letošním Wimbledonu vítězstvím ve smíšené čtyřhře. Podle ní ale měl hlavní podíl na triumfu její rakouský partner Jürgen Melzer, s kterým hrála ve Wimbledonu poprvé.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Radost tenisového páru Jürgen Meltzer, Iveta Benešová

Článek

Výhra Benešové následovala po vítězství Petry Kvitové ve dvouhře a po úspěchu Květy Peschkeové v ženském deblu. "Určitě to byl úžasný ročník pro Česko. Tohle vítězství se nedá srovnat s Petrou nebo s deblem. Jsme až na třetím místě, ale tenhle rok je to výborný úspěch," řekla Benešová.

Přiznala, že ji sobotní vítězství Kvitové dojalo. "Normálně jsem se rozbrečela. Sledovala jsem to v televizi, protože jsem měla jít na zápas. Pak jsem ji potkala a rozbrečela jsem se... Ona se mi smála. Já jsem byla dojatější než ona. Moc jí to přeju," řekla.

S Melzerem hrála smíšenou čtyřhru poprvé. "Přišel za mnou, jestli se nechci zapsat. Měla jsem štěstí, že vypadl ze singlu a měl čas na mix," dodala Benešová. "Hrálo se mi s ním výborně. Byl všude, bylo to jeho vítězství. Mohl tam stát kdokoli s raketou, a stejně by to vyhrál. Ale taky jsem hrála dobře," uvedla.

Ve finále byla Benešová uvolněná

Benešová by dnešní vítězství zařadila vysoko mezi své úspěchy, ale na druhou stranu smíšenou čtyřhru nepřeceňuje. "Je to spíš pro zábavu, taková oddychovka. Potom, samozřejmě, když se postupuje dál, tak se to bere víc vážně a chce vyhrát každý," prohlásila. Nervózní byla prý v prvním společném zápase. "Ale ve finále jsem byla uvolněná. Byla to prostě legrace," řekla.

"Byla to zábava, proto jsme spolu hráli," doplnil Melzer. "Pro mě mix musí být zábava. Hrát singla a debla, to je hodně zápasů. A když jdete na kurt v mixu, tak si to chcete užít. To se nám povedlo ve čtyřech zápasech, které jsme spolu hráli. Na kurtu jsme se smáli," řekl rakouský tenista.

"Samozřejmě, chtěli jsme vyhrát. Ale nebyla by katastrofa, kdybychom ten zápas prohráli. Takový přístup z nás myslím nakonec udělal wimbledonské vítěze," konstatoval Melzer.

Melzer a Benešová se nebrání tomu spolu hrát znovu, ale záleží na tom, jak se jim bude dařit ve dvouhře. "V tomto případě jsme měli štěstí, že jsme prohráli v singlech. Když za mnou Iveta přijde, že se mnou chce hrát, když vypadnu ve dvouhře, tak to rád udělám. Pokud budu pokračovat v singlu, tak to bude smůla," uvedl Melzer.

"Já bych ráda, ale oba hrajeme dvouhru i čtyřhru. Je to náročné, tak uvidíme," dodala Benešová.

Reklama