Hlavní obsah

Zakopalová je ve čtvrtfinále v Budapešti, Záhlavová-Strýcová v Bastadu

PRAHA

Tenistka Klára Zakopalová si vybojovala po více než dvouhodinové bitvě s osmnáctiletou Srbkou Aleksandrou Kruničovou postup do čtvrtfinále antukového turnaje v Budapešti.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Klára Zakopalová.

Článek

O jedenáct let starší rodačka z Prahy splnila proti mladé soupeřce roli favoritky až po velkém boji výhrou dvakrát 7:5. O postup do semifinále se 36. hráčka žebříčku WTA utká s Katerynou Bondarenkovou z Ukrajiny.

Zakopalová, která na trávě ve Wimbledonu ztroskotala v třetím kole na pozdější finalistce Marii Šarapovové, si na elitním okruhu zahraje čtvrtfinále po dvou a půl měsících. Pokud porazí i Bondarenkovou, zopakuje v maďarské metropoli své letošní maximum z lednového turnaje v australském Hobartu.

Kruničová v Budapešti debutovala v hlavní soutěži ve dvouhře na okruhu WTA, dosud hrála turnaje ITF včetně květnového v Praze na Spartě. Tam v semifinále nestačila na wimbledonskou šampionku Petru Kvitovou.

Z dnešního duelu se Zakopalovou si odnesla nejen porážku, ale i odřenou ruku z pádu na antuku v třetím gamu druhé sady. Po ošetření pak ještě dlouho české favoritce statečně čelila.

Záhlavová-Strýcová si podruhé v sezóně zahraje čtvrtfinále

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila podruhé v sezóně do čtvrtfinále. Po lednovém turnaji v Brisbane uspěla dnes na antuce v Bastadu, kde porazila Bělorusku Anastasii Jakimovovou po bitvě 7:5, 4:6, 6:3 a v duelu o semifinále ji čeká druhá nasazená Flavia Pennettaová z Itálie.

Ve vyrovnaném bitvě vzala Záhlavová-Strýcová soupeřce z Minsku, 93. hráčce žebříčku WTA, jedenáctkrát podání. Zápas se hrál tři hodiny a šest minut.

Pětadvacetiletá plzeňská rodačka Záhlavová-Strýcová má s 21. hráčkou světa Pennettaovou bilanci 1:1. Naposledy spolu hrály předloni na betonu v Monterrey a Češka vyhrála. Na antuce v Bogotě se radovala v roce 2005 Italka.

S turnajem se v druhém kole rozloučila světová jednička Caroline Wozniacká. Dánka sice vyhrála nad domácí Sofií Arvidssonovou první set relativně hladce 6:2, ale v druhém za stavu 0:1 kvůli zraněnému ramenu ze zápasu odstoupila.

Bývalý druhý tenista světa Haas po 17 měsících vyhrál zápas

Bývalý druhý hráč světového žebříčku Tommy Haas se na turnaji v Newportu po 17 měsících dočkal vítězství na okruhu ATP. Třiatřicetiletý německý tenista, jehož sužují zranění, porazil v duelu prvního kola krajana Michaela Berrera 7:6 a 6:4.

Hamburský rodák Haas vynechal téměř celý rok 2010 a velkou část letošní sezony kvůli zranění ramena a operaci kyčle a v současnosti je až 728. tenistou světa. Jeho dosud poslední vítězství, které zaznamenal v prvním kole turnaje v San Jose, mělo datum 9. února 2010.

Vítěz čtrnácti podniků ATP a čtyřnásobný semifinalista grandslamových turnajů se letos vrátil na kurty na antukovém Roland Garros, ale stejně jako následně na trávě v Halle a Wimbledonu vypadl už v úvodním kole.

BUDAPEŠŤ
Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (3-ČR) - Kruničová (Srb.) 7:5, 7:5, Beguová (7-Rum.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:4, 6:4, K. Bondarenková - Savčuková (obě Ukr.) 6:3, 6:2, Medinaová-Garriguesová (5-Šp.) - Curenková (Ukr.) 6:2, 7:5, Z. Kučová (SR) - A. Bondarenková (Ukr.) 6:3, 6:1.
Čtyřhra - 1. kolo:
Birnerová, Hradecká (3-ČR) - Jevtimovová, Golubicová (Bul./Švýc.) 6:2, 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grandinová, Uhlířová (2-JAR/ČR) - Korytcevová, Olaruová (Ukr./Rum.) 6:2, 7:5.
BASTAD
Dvouhra - 2. kolo:
Záhlavová-Strýcová (7-ČR) - Jakimovová (Běl.) 7:5, 4:6, 6:3, Pennettaová (2-It.) - Kerberová (Něm.) 6:2, 6:3, Dominguezová-Linová (4-Šp.) - Parraová-Santonjaová (Šp.) 7:5, 6:1, Hercogová (8-Slovin.) - Rezaiová (Fr.) 3:6, 6:4, 7:6 (7:4), Martinezová-Sánchezová - Llagosteraová-Vivesová (obě Šp.) 7:5, 6:1, Arvidssonová (Švéd.) - Wozniacká (1-Dán.) 2:6, 1:0 skreč, Larssonová (Švéd.) - Duševinová (5-Rus.) 6:7 (4:7), 6:2, 6:2, Doloncová (Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6:3, 6:3.
NEWPORT
Dvouhra - 1. kolo:
Haas (Něm.) - Berrer (7-Něm.) 7:6 (11:9), 6:4, Yani (USA) - Sela (Izr.) 7:6 (7:5), 6:3.

Reklama

Související témata: