Hlavní obsah

VIDEO: Ať Rusky z Kvitové vzteky čuraj, zpívá Ruda z Ostravy v oslavné ódě

OSTRAVA

Pobláznila celou Českou republiku. Není mnoho lidí, kteří by dnes neznali její jméno. Vyhrála nejslavnější tenisový turnaj sezóny, odborníky uhranula drtivou převahou ve většině svých zápasů a fanoušky, kteří nesledují tenis pravidelně, upoutala upřímnou skromností. Jednadvacetiletá Petra Kvitová, kterou k návštěvě pozvala na Pražský hrad hlava státu, se může nově kochat i ódou, kterou na ni složil Ruda z Ostravy.

Foto: Toby Melvile, Reuters

Petra Kvitová završila wimbledonské tažení finálovou výhrou nad Ruskou Šarapovovou a zvedla nad hlavu tolik ceněný vítězný talíř.

Článek

Svérázný hudebník a rozhlasový moderátor Ruda z Ostravy, jehož pravé jméno je Michal Kavalčík, a do podvědomí veřejnosti se dostal svými vystoupeními z pořadů Na Stojáka a X Factor, složil oslavná slova na píseň MIchala Davida Každý mi tě, lásko, závidí.

Před začátkem písně, kterou vypustil do éteru v jednom z českých rádií, ještě pochválil výkony Kvitové ve Wimbledonu a prohlásil, že jsme na ni všichni hrdí. „A ještě jsem ti chtěl říct, že už jsem slíbil Jágrovi na Stodolní sochu, ale včil ju postavím jako první tobě. To ti říkám, no. A s těma nehtama, to jsi úplně zabila, kurde. Nalakované nehty na Wimbledon. Dobře,“ ohlásil ještě před začátkem svého songu.

A do notoricky známé melodie vepsal svůj text. „Rusky z kurtu vyštípala, přál jí i Jarda Jágr. A nakonec eso dala, je z toho megašlágr,“ zpívá Ruda z Ostravy mimo jiné v písni, jejíž refrén zní: „Každý ti to, Petro, závidí, když nad hlavou zvedáš talíř. Já vím, že každý ti to, kurde, závidí, tak nepřestaň a rubej dál.“

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 30
20240424T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík