Hlavní obsah

Kvitové aplaudovali i ve Fulneku, kromě občanství dostala i náušnice

Pavel KarbanPrávo

Bouřlivého přijetí se dostalo dnes odpoledne v rodném Fulneku čerstvé wimbledonské vítězce Petře Kvitové. Na zaplněné náměstí Jana Amose Komenského dorazila v bílém kabrioletu doprovázená motocyklovými veterány a malými tenisty z místního oddílu. Pod radniční věží dostala Kvitová od starostky Jany Mocové certifikát o udělení čestného občanství. Pro něj v pondělí 4. července, jen dva dny po triumfu tenistky ve Wimbledonu, hlasovalo všech 15 fulneckých zastupitelů.

Foto: Pavel Karban, Právo

Tenistka Petra Kvitová během přivítání ve Fulneku

Článek
Fotogalerie

„Nikdy bych si nemyslela, že jednou budu stát před zaplněným fulneckým náměstím,“ řekla dojatá Kvitová, které tleskalo kolem 1500 lidí. Kvitová je teprve druhým člověkem, po Janu Amosu Komenském, který ve městě pobýval a učil v letech 1618 až 1621, kterému Fulnek čestné občanství udělil.

Kromě čestného občanství dostala Kvitová od představitelů města také kytici, náušnice z bílého zlata s drahokamy a dort s tenisovým motivem. Na světovou hráčku číslo 7 si navíc Fulnečtí nachystali překvapení: měla přímo na náměstí sehrát exhibici s místním sportovním nadšencem Oldřichem Fiuráškem, který před lety, tehdy s malou Petrou, hrával tenis na místních tenisových kurtech. „Vidím, že na to ale nemáš obutí a ty skluzy by nebyly perfektní,“ poznamenal jeden z konferenciérů slavnosti, když z miniexhibice Petru omlouval.

Nejen Kvitová připomněla, že na stejném náměstí byla přesně před měsícem, kde absolvovala autogramiádu a setkání s fanoušky. „Tehdy jsem vám slíbila, že se pokusím Wimbledon vyhrát. A vyhrála jsem ho. Nyní se pokusím vyhrát další, třeba grandslamový, turnaj,“ řekla česká tenisová jednička davu, který skandoval: Ať žije Petra!

Reklama

Související témata: