Hlavní obsah

Argentinci jsou už po čtyřhře v semifinále Davisova poháru

Prvními semifinalisty Davisova poháru se stali tenisté Argentiny. V duelu s českými přemožiteli z Kazachstánu si na antuce v Buenos Aires zajistili vedení 3:0 a postup už po čtyřhře, v níž dnes dvojice Juan Ignacio Chela, Eduardo Schwank zdolala Jevgenije Koroljova a Jurije Ščukina 6:3, 6:2, 7:5.

Foto: ČTK/AP

O postup argentinských tenistů se zasloužil i Juan Martin Del Potro

Článek

Srbští obhájci titulu vedou ve Švédsku i bez wimbledonského vítěze Novaka Djokoviče 2:0. První hráč světového žebříčku kvůli zranění levého kolena nenastoupil v Halmstadu k druhé dvouhře a na dvorci ho nahradil Janko Tipsarevič. Zatím není jasné, zda se Djokovič objeví na kurtu alespoň v neděli.

První bod zajistil Srbsku Viktor Troicki, jenž porazil domácího Michaela Ryderstedta ve čtyřech setech, Tipsarevičovi pak kvůli zranění v druhé sadě vzdal Ervin Eleskovic. Švédům chybí jejich nejlepší hráč Robin Söderling, kapitán Thomas Enqvist proto musel nasadit do utkání tenisty z třetí a čtvrté stovky žebříčku, kteří absolvují daviscupovou premiéru.

Ve Stuttgartu vedou hosté z Francie nad Německem taktéž 2:0. Richard Gasquet sice prohrál s domácím Florian Mayerem oba úvodní sety, pak ale stav otočil na konečných 3:2. Druhý bod Francouzů přidal mnohem snáz Gaël Monfils.

Čtvrtfinále Davisova poháru v tenise:
Buenos Aires: Argentina - Kazachstán 3:0 po čtyřhře
Chela, Schwank - Koroljov, Ščukin 6:3, 6:2, 7:5.
Stuttgart: Německo - Francie 0:2 po druhé dvouhře
Mayer - Gasquet 6:4, 6:4, 5:7, 3:6, 3:6, Kohlschreiber - Monfils 6:7 (3:7), 6:7 (5:7), 4:6.
Halmstad: Švédsko - Srbsko 0:2 po druhé dvouhře
Ryderstedt - Troicki 3:6, 1:6, 7:6 (8:6), 5:7, Eleskovic - Tipsarevič 2:6, 0:1 skreč Eleskovice.

Reklama