Hlavní obsah

Bryanovi udrželi tenistům USA naději na semifinále Davis Cupu

AUSTIN

Bratři Bob a Mike Bryanovi udrželi americkému daviscupovému týmu šanci na postup do semifinále. Nejlepší deblový pár světa porazil ve čtvrtfinále v Austinu 6:7, 6:4, 6:4 a 6:4 španělskou dvojici Marcel Granollers, Fernando Verdasco a snížil stav zápasu na 1:2.

Foto: ČTK/AP

Tenisoví bratři Mike a Bob Bryanovi

Článek

Granollers, jenž oproti původní nominaci nahradil čtyřhodinovou výhrou nad Mardym Fishem vyčerpaného Feliciana Lópeze, hrál s Verdaskem čtyřhru poprvé v životě. Přesto Španělé dokázali čerstvým wimbledonským vítězům vzít první set. Další tři sady už ale získali favorité a mohli slavit první americký bod svým typickým naskočením hruď na hruď.

O obrat ze stavu 0:2, který se Američanům povedl v Davis Cupu pouze jednou v roce 1934, se dnes bude snažit nejprve Fish proti Davidu Ferrerovi a pak případně Andy Roddick proti Lópezovi.

"Naše šance nejsou špatné. Pokud by to došlo až k Andymu, není v takové situaci lepší varianta než Andy ve svém domovském městě," připomněl Mike Bryan, že bývalý první hráč světového žebříčku Roddick v Austinu žije.

Vítěz texaského duelu v semifinále narazí na Francii, která si už po sobotní čtyřhře zajistila postup přes domácí Německo.

Druhou dvojici obstará Argentina, která doma deklasovala 5:0 přemožitele českého týmu z prvního kola Kazachstán, a srbští obhájci trofeje, kteří v Halmstadu porazili domácí Švédsko. Rozhodující třetí bod zařídil Janko Tipsarevič po třísetové výhře nad Michaelem Ryderstedtem.

Srbové se tak v Halmstadu obešli bez bodového příspěvku wimbledonského vítěze a světové jedničky Novaka Djokoviče. Ten kvůli potížím s kolenem nastoupil pouze v sobotní čtyřhře, tu ale vyhrál domácí pár.

Čtvrtfinále tenisového Davisova poháru:
Austin: USA - Španělsko 1:2 po čtyřhře
B. Bryan, M. Bryan - Granollers, Verdasco 6:7 (3:7), 6:4, 6:4, 6:4.
Stuttgart: Německo - Francie 1:4
Petzschner - Llodra 6:3, 6:4, Kohlschreiber - Tsonga 6:7 (3:7), 6:7 (5:7)
Halmstad: Švédsko - Srbsko 1:4
Ryderstedt - Tipsarevič 2:6, 5:7, 3:6, Lindstedt - Troicki 6:3, 4:6, skreč Lindstedta.

Reklama