Hlavní obsah

VIDEO: Za pouhé čtyři minuty namaloval Federera na plátno

CURYCH

Velkolepou show předvedl umělec Jean-Pierre Blanchard. Na ohromení mu přitom stačilo opravdu málo. Za čtyři minuty předvedl skvělý sportovní výkon. Na plátno v nadživotní velikosti štětcem vymaloval tvář tenisty Rogera Federera. Obraz byl následně v Curychu vydražen na dobročinné účely.

Umělec namaloval Rogera Federera za čtyři minuty.

Článek

Zdatný malíř si své chvíle užíval, před plátnem se pohyboval s lehkostí a v rukou mu hrály jen štětce. On byl středem pozornosti. Sám oblečen do černé a pozadí téže barvy daly vynikat s každým přibývajícím okamžikem dílu, které se přerodilo po pár tazích do podobizny švýcarského tenisty.

Po čtyřech minutách sportovně-uměleckého sprintu se rychlostní malíř uklonil a vysloužil si potlesk ze sálu, dílo bylo dokonáno.  To vše bez jakékoli pomoci fotografie, samotného sportovce.

„Federer má výraznou tvář, má také výrazný charakter, je poměrně snadné ho namalovat,“ okomentoval svůj dobročinný počin mistr. „Velmi ho obdivuji, je neuvěřitelně talentovaný, ale stále stojí nohami na zemi,“ dodal Blanchard.

Obraz byl poté vydražen za 16 100 švýcarských franků, což je v přepočtu na koruny 330 tisíc. Všechny peníze putovaly pro nadaci Rogera Federera, která podporuje děti v Africe. „Jsem velký fanoušek Rogera Federera. Obraz je sběratelský kousek, zůstane v naší kanceláři,“ řekl Tomas Sauber ze společnosti Ernst & Young, která obraz v aukci koupila.

Reklama

Související témata: