Hlavní obsah

Hradecká s Birnerovou vyhrály po velkém boji čtyřhru v Bad Gasteinu

České tenistky Eva Birnerová s Lucií Hradeckou vyhrály nedělní finále čtyřhry na turnaji v rakouském Bad Gasteinu. Porazili australsko-německý pár Jarmila Gajdošová, Julie Görgesová po velkém boji ve třech setech 4:6, 6:2 a 12:10. Hradecká tak získala pátý deblový titul z Rakouska v řadě.

Foto: Stefano Rellandini , Reuters

Španělská tenistka Maria Jose Martínezová

Článek

Hradecká na rakouské antuce navázala na úspěchy z let 2007 až 2010. "Nevím, proč se mi tu tak daří, asi to bude tím horským vzduchem. Příští rok už čtyřhru vypisovat nebudou, prý je to už nuda," žertovala v rozhovoru s ČTK šestadvacetiletá tenistka, jež si po triumfu na grandslamovém Roland Garros připsala druhý letošní a celkově jedenáctý deblový titul.

Dvouhru vyhrála španělská tenistka Maria José Martínezová Sánchezová, která porazila domácí Rakušanku Patricii Mayrovou-Achleitnerovou 6:0 a 7:5. Martínezová vybojovala čtvrtý triumf v kariéře.

Söderling vyhrál v Bastadu

Švédský tenista Robin Söderling vyhrál turnaj v Bastadu. Ve finále porazil v souboji bývalých šampionů druhého nasazeného Davida Ferrera ze Španělska dvakrát 6:2.

Turnajová jednička Söderling, který v semifinále dovolil českému tenistovi Tomáši Berdychovi uhrát jediný game, potvrdil, že v Bastadu se mu v posledních letech daří. Loni si tam pátý hráč světa zahrál ve finále, o rok dříve získal titul. V této sezoně už Söderling vyhrál na okruhu ATP čtvrtý turnaj, celkově v kariéře desátý.

Ferrer mohl v případě finálového triumfu navázat na bastadský titul z roku 2007.

Ferrero získal první titul v sezóně

Španělský tenista Juan Carlos Ferrero ve Stuttgartu získal první letošní titul. Bývalý první hráč světa dnes ve finále porazil krajana Pabla Andújara 6:4 a 6:0.

Jednatřicetiletý Ferrero si připsal celkově 16. titul a stal se pátým španělským vítězem stuttgartského turnaje za posledních sedm let. Pětadvacetiletý Andújar nezopakoval vystoupení z Casablanky, kde letos získal první titul v kariéře.

Medinaová triumfovala v Palermu

Španělka Anabel Medinaová Garriguesová popáté v kariéře vyhrála turnaj v Palermu. Ve finále porazila Slovinku Polonu Hercogovou 6:3 a 6:2.

Osmadvacetiletá Medinaová, která v semifinále vyřadila Češku Petru Cetkovskou, v minulosti na italské antuce triumfovala v letech 2001 a 2004 až 2006. Celkem má španělská tenistka na kontě jedenáct titulů v kariéře.

Tenisový turnaj žen v rakouském Bad Gasteinu (antuka, dotace 220.000 dolarů)
Dvouhra - finále:
Martínezová (Šp.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:0, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Birnerová, Hradecká (ČR) - Gajdošová, Görgesová (Austr./Něm.) 4:6, 6:2, 12:10.
Tenisový turnaj mužů v Bastadu (antuka, dotace 450.000 eur):
Dvouhra - finále:
Söderling (1-Švéd.) - Ferrer (2-Šp.) 6:2, 6:2.
Tenisový turnaj mužů ve Stuttgartu (antuka, dotace 450.000 eur):
Dvouhra - finále:
Ferrero - Andújar (oba Šp.) 6:4, 6:0
Tenisový turnaj žen v Palermu (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Medinaová (5-Šp.) - Hercogová (7-Slovin.) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: