Hlavní obsah

Tenista Čermák získal v Gstaadu 25. deblový titul v kariéře

GSTAAD/UMAG

Tenista František Čermák získal spolu se Slovákem Filipem Poláškem na turnaji v Gstaadu titul ve čtyřhře. Ve finále porazili německo-rakouskou dvojicí Christopher Kas, Alexander Peya 6:3, 7:6 a český hráč si připsal jubilejní 25. deblový triumf v kariéře.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Čermák vyhrál třetí turnaj v sezoně a druhý s Poláškem. Před Gstaadem zvítězili při společné premiéře v Bělehradu, s Italem Danielem Braccialim pak získal titul v červnu v Hertogenboschi. Před týdnem s novým slovenským spoluhráčem nezvládli finále v Hamburku, kde byl jedním z jejich přemožitelů Peya.

"Poté, co jsme prošli prvním kolem, hráli jsme pořád líp a líp a těžili z narůstajícího sebevědomí," řekl Polášek, v 26 letech o osm mladší než jeho český parťák. Ten v Gstaadu triumfoval už potřetí, protože v roce 2005 neprohrál Čermák po boku Leoše Friedla a o dva roky později s Pavlem Víznerem. Polášek na švýcarské antuce vyhrál už v roce 2008 s Jaroslavem Levinským.

"V prvním setu se nám podařil hned brejk na 3:0, ve druhém začalo hodně foukat a měli jsme trochu problémy. Na konci jsme byli nervózní všichni, ale dopadlo to dobře," dodal slovenský tenista, který je nyní s Čermákem v pořadí ATP deblových párů na devatenáctém místě. Z Gstaadu vyrazili do Kitzbühelu a před US Open budou hrát ještě jeden turnaj.

Titul ve dvouhře v Gstaadu získal Marcel Granollers ze Španělska, který ve finále porazil krajana Fernanda Verdaska 6:4, 3:6, 6:3. Připsal si tak první turnajový triumf v sezoně, Verdasco naopak neuspěl ani ve třetím letošním utkání o titul.

Ukrajinec Dolgopolov získal v Umagu první titul na ATP Tour

Ukrajinský tenista Alexandr Dolgopolov získal na antukovém turnaji v chorvatském Umagu první titul na okruhu ATP. V dnešním finále porazil domácího Marina Čiliče 6:4, 3:6 a 6:3.

Dvaadvacetiletý Dolgopolov tak prvním vyhraným turnajem korunoval svou dosud nejlepší sezonu, v níž postoupil do čtvrtfinále Australian Open a v únoru si v Costa do Sauipe zahrál první finále na profesionálním okruhu. Tehdy ještě nestačil na španělského antukáře Nicoláse Almagra.

Čilič už postupem do finále prolomil prokletí chorvatských hráčů, kteří od prvního ročníku turnaje v roce 1990 v Umagu marně čekali na další účast v boji o titul. Navázat na tehdejší triumf Gorana Prpiče už ale Čilič nyní nedokázal a stejně jako ve čtyřhře odešel z rozhodujícího duelu poražen.

GSTAAD (antuka, dotace 450 000 eur):
Dvouhra - finále:
Granollers (8-Šp.) - Verdasco (4-Šp.) 6:4, 3:6, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Čermák, Polášek (1-ČR/SR) - Kas, Peya (2-Něm./Rak.) 6:3, 7:6 (9:7).
UMAG (antuka, dotace 450 000 eur):
Dvouhra - finále:
Dolgopolov (2-Ukr.) - Čilič (4-Chorv.) 6:4, 3:6, 6:3
Čtyřhra - finále:
Bolelli, Fognini (It.) - Čilič, Zovko (Chorv.) 6:3, 5:7, 10:7

Reklama

Související témata: