Hlavní obsah

Petra Kvitová: Přece nebudu říkat, že jedu US Open vyhrát

Unavená, ale zdravotně v pořádku se do turnajového kolotoče vrací wimbledonská vítězka a česká tenisová jednička Petra Kvitová. Sezóna pro ni bude pokračovat na turnajích v Torontu, v Cincinnati a na grandslamovém US Open. "Chci hrát tak dobře, jako ve Wimbledonu, i když vím, že to bude strašně těžké, tam mi to šlo parádně," říká v rozhovoru Kvitová.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Petra Kvitová na tiskové konferenci

Článek

Jak po návratu z Vysokých Tater vypadala vaše příprava?

Probíhala v Prostějově. Nejprve jsme trénovali v hale, ale poslední dny jsme už hráli venku na betonu, který je podobný tomu, na jakém se hraje US Open. Vše proběhlo, jak má. Sem tam mě sice něco pobolívá, ale není to nic vážného. Jsem v pořádku a připravená na další zápasy. Jen zátěž, kterou jsem v poslední době absolvovala, trochu cítím. Není to ale nic, co by souviselo s Wimbledonem nebo předchozím programem. Je to normální reakce na trénink a fyzický dril.

Na kurty se vracíte po více než měsíční pauze. Necítíte nervozitu?

Nějaká určitě bude, jako před každým utkáním. Ale ne taková, která by mě svazovala. Myslím, že těch čtrnáct dnů, co trénuju s raketou, mi na to, abych se vrátila do zápasového rytmu, stačí.

Nebyla ale ta pauza bez ostrého zápasu až moc dlouhá?

Nebude mi to dělat problém. Je dobré někdy si dát oraz a trochu vydechnout.

Jaké si pro americké turnaje dáváte cíle?

Konkrétní žádné. Chci hrát tak dobře, jako ve Wimbledonu, i když vím, že to bude strašně těžké, tam mi to šlo parádně… Když na US Open obhájím loňský rok, budu ráda.

To ale bylo jen třetí kolo. Není to na wimbledonskou vítězku málo?

Přece nebudu říkat, že tam jedu vyhrát. Samozřejmě se pokusím předvádět co nejlepší tenis a dojít co možná nejdál.

Loni po Wimbledonu na vás přišel útlum. Řešili jste nějak s vaším týmem, aby se to letos neopakovalo?

Nic jsme nerozebírali, neporovnávali. Snad to letos bude lepší. Kde byl tehdy problém, vím. Nechám si to ale pro sebe.

Co říkáte na to, jak skvěle zvládá po vážných, rok trvajících zdravotních problémech návrat Serena Williamsová?

Všichni vidíme, že je pořád silná a chce zpátky do světové desítky. Je jasné, že bude bojovat o každý míč, o každý game, že bude nepříjemná.

Nemáte obavy, že se budete sama dostávat pod tlak? Jako světová sedmička a wimbledonská vítězka byste mohla mít pocit, že musíte všechny soupeřky porážet...

Špička je tak vyrovnaná, že si to myslet určitě nebudu. Navíc já si pořád nějak neuvědomuji, že jsem Wimbledon vyhrála. Beru to tak, že jsem triumfovala jen na nějakém turnaji. Nic zvláštního se mi v hlavě neodehrává. Před každým turnajem prostě přijde los a pak to samotné utkání. Nijak to neřeším. Jsem v klidu.

A co nezvyklý humbuk okolo vás po Wimbledonu. S tím jste se dokázala vyrovnat?

Nebyla jsem z toho vyplašená ani nijak zvláště unavená. Zvládla jsem to v pohodě.

Reklama

Související témata: