Hlavní obsah

Serena Williamsová chce hrát kvůli olympiádě Fed Cup

NEW YORK

Bývalá světová jednička Serena Williamsová si na příští rok naplánovala návrat do amerického fedcupového týmu. Třináctinásobná grandslamová vítězka naposledy nastoupila za USA před čtyřmi lety.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Tenistka Serena Williamsová.

Článek

Důvodem návratu Williamsové k soutěži družstev jsou především olympijské hry v Londýně, jelikož podmínkou Mezinárodní tenisové federace (ITF) k účasti tenistek v turnaji pod pěti kruhy je start ve Fed Cupu v letech 2009 až 2012.

"Jsem připravena v roce 2012 nastoupit za USA v obou zápasech," uvedla Serena Williamsová, která se letos vrátila k tenisu po roční pauze zaviněné zdravotními problémy. "Dříve jsem kvůli různým komplikacím nemohla hrát, ale teď toužím hrát Fed Cup a pomoci naší zemi k návratu mezi elitu," konstatovala Serena.

Bez sester výprask od Němek

Američanky v letošní sezoně prohrály v baráži o Světovou skupinu bez sester Williamsových s Německem hladce 0:5. V únoru se proto střetnou s Běloruskem a v případě výhry je v dubnu čeká souboj o návrat mezi nejlepší osmičku.

Serena Williamsová dosud ve Fed Cupu neprohrála. Nastoupila ke čtyřem zápasům USA a má bilanci čtyř výher ve dvouhře a tří ve čtyřhře. V roce 2003 se podílela třemi body na debaklu českého výběru 0:5 v 1. kole.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články