Hlavní obsah

Kvitová v Torontu vypadla ve 3. kole, Berdych je v Montrealu ve čtvrtfinále

PRAHA

Česká tenistka Petra Kvitová vypadla na turnaji v Torontu ve třetím kole. Sedmá hráčka světa ve svém druhém utkání po více než měsíční pauze od triumfu ve Wimbledonu uhrála s Andreou Petkovicovou jen tři gamy a s německou soupeřkou prohrála 1:6, 2:6. Do čtvrtfinále turnaje v Montrealu postoupil nejlepší český hráč Tomáš Berdych, který vyřadil Chorvata Karloviče.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Petra Kvitová na turnaji v Torontu při utkání s Němkou Andreou Petkovicovou.

Článek

Jednadvacetiletá Kvitová se s Petkovicovou na okruhu WTA utkala pošesté v kariéře a potřetí prohrála. Obě tenistky na sebe můžou narazit i v únorovém prvním kole Fed Cupu, v kterém se Česko utká s Německem.

V pavouku po vyřazení Kvitové zůstala už jen jediná česká tenistka. Zápas třetího kola s osmou nasazenou Franceskou Schiavoneovou z Itálie čeká Lucii Šafářovou. Iveta Benešová vypadla v druhém kole, Lucie Hradecká s Klárou Zakopalovou skončily už v prvním.

Berdych má na dosah 300. vítězství na okruhu ATP

Tomáš Berdych ve třetím kole turnaje v Montrealu porazil Chorvata Iva Karloviče 6:3, 7:6. Jeho dalším soupeřem bude vítzěz zápasu mezi Srbem Jankem Tipsarevičem a Chorvatem Ivanem Dodigem.

Devátý hráč světového žebříčku Berdych si s Karlovičem poradil za hodinu a 43 minut. Vylepšil si tak bilanci v sezóně, když na dvanáctém turnaji z šestnácti, na kterých startoval, postoupil alespoň do čtvrtfinále.

Pětadvacetiletý Berdych se také díky vítězství přiblížil 300. výhře na okruhu ATP v kariéře. Od ní rodáka z Valašského Meziříčí dělí dva triumfy.

MONTREAL
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Karlovič (Chorv.) 6:3, 7:6 (7:2), Djokovič (1-Srb.) - Čilič (Chorv.) 7:5, 6:2.
TORONTO
Dvouhra - 3. kolo:
Petkovicová (11-Něm.) - Kvitová (7-ČR) 6:1, 6:2, Stosurová (10-Austr.) - Li Na (6-Čína) 6:2, 6:4, Azarenková (4-Běl.) - Martínezová (Šp.) 6:1, 6:2, Vinciová (It.) - Ivanovičová (Srb.) 7:6 (7:3), 6:2.

Reklama

Související témata: