Hlavní obsah

Šafářová je v Torontu ve čtvrtfinále, tam ji čeká nažhavená Williamsová

Česká tenistka Lucie Šafářová se stejně jako dnes již její bývalý životní partner Tomáš Berdych v Montrealu probojovala do čtvrtfinále turnaje v Torontu, když vyprovodila z kurtu osmou hráčku světa Italku Francesku Schiavoneovou. Teď ji čeká nažhavená Serena Williamsová se kterou dosud uhrála pouhý set.

Foto: Mark Blinch , Reuters

Lucie Šafářová Italku Francesku Schiavoneovou jasně přehrála.

Článek

Šafářová v květnu hrála finále v Kodani, včetně něj však poté prohrála čtyři z pěti zápasů. V Kanadě v rámci přípravy na grandslamové US Open se jí ale daří, Schiavoneovou porazila dvakrát 6:3 a vyrovnala si s ní bilanci na 3:3.

Serena Williamsová po zranění už zase jede.foto: Reuters/Stefan Wermuth

Nyní ji však čeká stejně jako před dvěma lety ve stejné fázi turnaje v Torontu mladší ze sester Williamsových, jež po zdravotních problémech na kurtu znovu drtí soupeřky a v předminulém týdnu kralovala podniku ve Stanfordu. Ve třetím kole nicméně Williamsová až tak suverénní nebyla a musela otáčet zápas s Číňankou Čeng Ťie.

Hrob pro hráčky z desítky

Z turnaje v Torontu vypadlo během tří kol už osm hráček z elitní desítky žebříčku WTA včetně sedmičky a wimbledonské šampionky Petry Kvitové. Roli favoritky nezvládly ani Rusky Věra Zvonarevová a finalistka Wimbledonu Maria Šarapovová.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,050.000 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (ČR) - Schiavoneová (8-It.) 6:3, 6:3, A. Radwaňská (13-Pol.) - Zvonarevová (3-Rus.) 6:4, 7:6 (7:4), Voskobojevová (Kaz.) - Šarapovová (5-Rus.) 6:3, 7:5, S. Williamsová (USA) - Čeng Ťie (Čína) 4:6, 6:3, 6:3.
Čtyřhra - 2. kolo:
Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) - Erraniová, Vinciová (It.) 7:6 (8:6), 3:6, 6:2, Duševinová, Hradecká (Rus./ČR) - Dateová-Krummová, Čang Šuaj (Jap./Čína) 7:5, 7:6 (7:4).

Reklama

Související témata: