Hlavní obsah

Tenistka Kvitová se v žebříčku posune na šesté místo

TORONTO

Wimbledonská vítězka Petra Kvitová se v pondělním vydání žebříčku WTA posune na šesté místo a o jednu pozici vylepší své maximum. České tenistce k tomu pomůže bodová ztráta Rusky Marie Šarapovové.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Smutná Petra Kvitová po vyřazení v Torontu.

Článek

Jednadvacetiletá Kvitová sice prohrála na turnaji v Torontu ve třetím kole, ale do žebříčku si připíše 124 bodů, jelikož loni touto dobou nic neuhrála. Naopak Šarapovová ztratí téměř pět set bodů za loňskou finálovou účast na turnaji v Cincinnati, který se hrál v tomto termínu, a klesne z pátého na sedmé místo.

Může poskočit až na druhé

Kvitová před rokem nezvládla po semifinále na trávě v All England Clubu roli favoritky, pětkrát za sebou prohrála a na US Open vypadla ve třetím kole. Proto nyní body jen připisuje a má teoreticky šanci poskočit až na druhé místo.

V Torontu hrála poprvé od wimbledonského triumfu a doléčení zraněného stehenního svalu a prohrála jasně s Němkou Andreou Petkovicovou. "Takový je sport, nejde vyhrávat donekonečna, ale americká tour zdaleka nekončí!" uvedla česká tenistka na svém profilu na sociální síti Facebook.

"Dělala jsem moc kiksů z forhendu"

"Nehrála jsem vůbec dobře," řekla Kvitová pro kanadská média po prohře 1:6 a 2:6 ve větrných podmínkách. "Už v prvním kole utkání to nebylo ono a ve druhém jsme hrála špatně. Udělala jsem příliš mnoho chyb z forhendu," popsala.

Již příští týden se v generálce na grandslamové US Open představí na dalším silně obsazeném turnaji v Cincinnati. Z prohry v Torontu si ale hlavu nedělala. "Smutná nejsem, jsem v pohodě, ale potřebuji se dostat do zápasového rytmu. Beru to jako přípravu na US Open a vím, že mám před sebou hodně práce," dodala.

Reklama

Související témata: