Hlavní obsah

Šafářová vypadla ve čtvrtfinále v Torontu se Serenou Williamsovou

TORONTO

Tenistka Lucie Šafářová vypadla na turnaji v Torontu ve čtvrtfinále po porážce 6:4, 3:6 a 2:6 s bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Třináctinásobnou grandslamovou vítězku neporazila česká fedcupová reprezentantka ani na čtvrtý pokus.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Tenistka Lucie Šafářová během zápasu se Serenou Williamsovou.

Článek

Dvaatřicátá hráčka světa Šafářová přitom utkání rozehrála dobře. V sedmém gamu vzala slavné Američance servis a výhodu brejku udržela až do konce setu. Pak se ale Williamsová dostala do hry, zlepšila podání a return a za další hodinu a 23 minut zápas obrátila.

"Musela jsem přeřadit na vyšší úroveň a nehrát stále stejně," řekla k vývoji zápasu Williamsová, jež se v červnu vrátila k tenisu po téměř roční pauze způsobené zdravotními problémy.

"Už jsem s Lucií dlouho nehrála. Skoro jsem zapomněla, jak hraje, je to opravdu těžká soupeřka. Navíc proti levačkám je to vždycky jiné, takže jsem si na to musela chvíli zvykat. Pak už to bylo lepší," dodala devětadvacetiletá Američanka, která o pět let mladší Šafářovou naposledy porazila před dvěma lety právě v Torontu.

Kvůli dlouhému výpadku až 80. hráčka světa Williamsová, jež před dvěma týdny vyhrála turnaj ve Stanfordu, se v semifinále utká s rozjetou Viktorií Azarenkovou. Běloruska v dosavadních třech zápasech v Kanadě ztratila pouhých šest gamů. Druhé semifinále obstarají čerstvá vítězka z Carlsbadu Agnieszka Radwaňská z Polska a Australanka Samantha Stosurová.

Djokovič deklasoval Monfilse a je v Montrealu v semifinále

Srb Novak Djokovič na turnaji série Masters v Montrealu potvrdil roli světové jedničky hladkým postupem do semifinále přes Gaëla Monfilse z Francie. Nejlepší hráč sezony vyhrál za 73 minut 6:2 a 6:1 a v repríze wimbledonského semifinále ho čeká další Francouz Jo-Wilfried Tsonga.

Djokovič má v Montrealu možnost získat titul hned při prvním startu v roli světové jedničky, což se naposledy povedlo v roce 1993 Petu Samprasovi. Šance bělehradského rodáka zvyšuje fakt, že už v dřívějších kolech vypadli jeho největší rivalové Rafael Nadal, Roger Federer a Andy Murray.

"Tohle byl můj nejlepší zápas na turnaji, o tom není sporu. Všechno mi vycházelo. Jsem šťastný, že se moje hra každým dnem zlepšuje," uvedl Djokovič, jenž vylepšil svou úctyhodnou bilanci na 51 výher a jedinou prohru.

Na rozdíl od Monfilse, nad nímž vyhrál všech sedm vzájemných duelů, ho nyní čeká nebezpečnější Tsonga. S ním má současný tenisový král negativní bilanci 3:5, i když poslední zápas v semifinále Wimbledonu po čtyřsetovém boji zvládl.

"Ten minulý zápas byl velmi těsný, velmi napínavý a velmi důležitý pro nás oba," připomněl si Djokovič duel, díky němuž se posunul poprvé v kariéře na pozici světové jedničky. "Poslední měsíce se (Tsonga) hodně zlepšil. Má skvělý servis. Pokud dobře podává, může porazit kohokoli. Musím dobře returnovat a doufat, že si vypracuju nějaké šance," dodal trojnásobný grandslamový vítěz.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří americká jednička Mardy Fish a Srb Janko Tipsarevič, jenž ve čtvrtfinále vyřadil Tomáše Berdycha. Ten si alespoň zahraje po boku Němce Floriana Mayera semifinále čtyřhry.

TORONTO - ženy (tvrdý povrch, dotace 2 050 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (USA) - Šafářová (ČR) 4:6, 6:3, 6:2, A. Radwaňská (13-Pol.) - Petkovicová (11-Něm.) 6:4, 6:3.
Semifinálové dvojice: A. Radwaňská - Stosurová (10-Austr.), S. Williamsová - Azarenková (4-Běl.).
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Huberová, Raymondová (3-USA) - Duševinová, Hradecká (Rus./ČR) bez boje, Azarenková, Kirilenková (4-Běl./Rus.) - Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) 6:3, 6:3.
MONTREAL - muži (tvrdý povrch, dotace 2 430 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Monfils (5-Fr.) 6:2, 6:1, Tsonga (13-Fr.) - Almagro (8-Šp.) 6:4, 6:4.
Semifinálové dvojice: Djokovič - Tsonga, Fish (6-USA) - Tipsarevič (Srb.).
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Berdych, Mayer (ČR/Něm.) - A. Murray, J. Murray (Brit.) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori