Hlavní obsah

Kvitovou trápila na kurtu nevolnost. Asi jsem trochu přetažená, říká

CINCINNATI

Wimbledonská vítězka Petra Kvitová si po porážce s Němkou Andreou Petkovicovou ve třetím kole turnaje v Cincinnati stěžovala na zdravotní problémy. Česká tenistka uvedla, že ji trápila na kurtu menší nevolnost a křeče v břiše.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Smutná Petra Kvitová po vyřazení v Torontu.

Článek

"Asi jsem trochu přetažená nebo co. Nevím, co se pokazilo. Teď mám týden volna do US Open a doufám, že tam to bude v pořádku," citoval Kvitovou server WTA Tour.

Petkovicové podlehla šestá hráčka světa podruhé za sebou. Na předchozím turnaji v Torontu s ní prohrála rovněž ve třetím kole 1:6 a 2:6. Tentokrát světová jedenáctka zvítězila dvakrát 6:3. "Hrála dobře. Mně se nedařilo a udělala jsem spoustu chyb," uvedla Kvitová.

O dva roky starší Petkovicová si potíží soupeřky povšimla. "Má astma, nebo co, a vždycky když je horko nebo vlhko, hraje se jí hůř. Říkala jsem jí, že doufám, že bude na US Open v pohodě," řekla německá jednička, která má nyní s Kvitovou bilanci čtyři vítězství a tři porážky.

Navzdory čtvrteční porážce si jednadvacetiletá česká tenistka může vylepšit životní maximum ve světovém žebříčku na páté místo. V pondělním pořadí WTA přeskočí Číňanku Li Na, ale posun Kvitové ještě může zhatit Ruska Maria Šarapovová. Pokud bývalá světová jednička v Cincinnati uspěje v boji o semifinále s Australankou Samanthou Stosurovou, dostane se před českou hráčku.

Reklama

Související témata: