Hlavní obsah

Clijstersová nebude kvůli zranění obhajovat titul na US Open

NEW YORK

Belgická tenistka Kim Clijstersová se odhlásila z US Open. Na poslední grandslam sezony, který v předchozích dvou letech vyhrála, nepustí třetí hráčku světového žebříčku zranění břišního svalu.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Kim Clijstersová titul na US Open obhajovat nebude.

Článek

"Dva týdny rehabilitace na vyléčení nestačily. Jsem moc zklamaná, protože jsem celé léto tvrdě dřela a cítila jsem, že na US Open bych mohla být dobře připravená," uvedla Clijstersová.

Bývalá první hráčka světa letos vyhrála Australian Open, pak ji ale začaly trápit zdravotní potíže a kvůli zranění kotníku přišla o Wimbledon i značnou část sezony. Minulý týden v Torontu pak nedohrála duel druhého kola kvůli poranění břišního svalu a odhlásila se i z následného turnaje v Cincinnati. Za posledních pět měsíců tak odehrála jen pět zápasů.

"Teď nemůžu dělat nic jiného než odpočívat a každý den chodit na rehabilitaci. Když to nedoléčím, měla bych s tím jen další problémy," dodala Belgičanka s tím, že nebude hrát ani na turnajích v Tokiu a Pekingu, které se uskuteční v září a říjnu.

Osmadvacetiletá Clijstersová na US Open triumfovala už v roce 2005. Další titul přidala předloni, kdy se vrátila po dvouleté mateřské přestávce, a loni vítězství ve Flushing Meadows obhájila.

Reklama

Související témata: