Hlavní obsah

Bude z US Open lazaret? Tenisové hvězdy před vrcholem sezóny kosí zranění

PRAHA

Blíží se jeden z vrcholů sezóny, ale pohled do pole favoritů tenisového US Open rozhodně nepřipomíná nažhavené vlčáky, ale spíše válečné veterány. Dvanácti tenistům z elitní světové dvacítky se letos nevyhnula nepříjemná zranění. Situace vyvrcholila na právě skončeném turnaji v Cincinnati.

Foto: Anja Niedringhaus, ČTK/AP

Tomáš Berdych musel v Cincinnati vzdát. Věří, že do US Open bude fit.

Článek

Zdravotní problémy měli na tomto turnaji všichni semifinalisté. Tomáš Berdych musel vzdát semifinále kvůli bolavému ramenu Novaku Djokovičovi, který kvůli stejnému problému nedohrál finále proti Andy Murraymu.

„Před zápasem jsem se cítil dobře a věřil jsem, že když rameno vydrží, budu mít opravdu velkou šanci vyhrát. Teď ale doufám, že se stihnu dát dohromady pro první zápas na US Open," doufal po skrečovaném zápase Berdych.

„Pozitivní je, že do začátku US Open zbývá osm dní. Věřím, že se do té doby zotavím a budu připravený," neztrácel naději o den později Djokovič.

Další semifinalista Mardy Fish, jenž měl přes léto hodně nabitý kalendář, si během semifinále poranil patu. Vítěz turnaje Murray si zase stěžoval na bolest ruky. Kromě této čtveřice v nedávné minulosti léčili zranění také Rafael Nadal, Robin Soderling, Jo-Wilfried Tsonga, Andy Roddick, David Ferrer, Gilles Simon, Richard Gasquet a Jürgen Melzer.

Kim Clijstersová se svou dcerou Jadou a trofejí pro vítězku US Open. Letos ji však obhajovat nemůže.foto: ČTK/AP/Mark Humphrey

Většina hráčů doufá, že do čtvrtého Grand Slamu sezóny bude fit. Otázkou ale je, jak dlouho jim ve Flushing Meadows zdraví vydrží a v jaké se představí formě.

Zranění se nevyhýbají ani ženské části favoritek.Nejčerstvější „přírůstek“ mezi lazary je světová jedenáctka Andrea Petkovičová z Německa, která se stala desátou hráčkou Top 20 se zdravotními problémy od letošního Wimbledonu. Mimo hru je obhájkyně titulu Kim Clijstersová, kvůli zranění břišního svalu sez turnaje odhlásila.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články