Hlavní obsah

Cetkovská v New Havenu porazila Radwaňskou a je ve čtvrtfinále

NEW HAVEN

Česká tenistka Petra Cetkovská postoupila na turnaji v New Havenu do čtvrtfinále. Pátou nasazenou Polku Agnieszku Radwaňskou porazila 6:4, 5:7, 6:3 a zvítězila tak i v třetím vzájemném utkání, pokaždé na jiném povrchu.

Foto: ČTK/AP

Česká tenistka Petra Cetkovská postoupila v New Havenu do čtvrtfinále.

Článek

Nad Radwaňskou Cetkovská poprvé vyhrála před šesti lety na antuce v Gdyni, druhý úspěch pak zaznamenala letos ve Wimbledonu. Třebaže byla v té době v žebříčku o 70 míst níž než její polská protivnice, po třísetovém vítězství nečekaně postoupila do třetího kola.

V New Havenu, kde úterní program turnaje narušilo zemětřesení, česká hráčka směřovala k rychlejší výhře, ale v druhé sadě neudržela vedení 3:1. "Bylo to pak psychicky docela náročné, protože jsem byla jednak unavená a jednak sama ze sebe frustrovaná," citovala ji agentura AP. "Ale bojovala jsem dál a zkoušela hrát to, co fungovalo v prvním setu," dodala vítězka.

O semifinále v New Havenu si šestadvacetiletá Cetkovská může zahrát s krajankou Klárou Zakopalovou. Ta dnes nastoupí proti turnajové čtyřce Marion Bartoliové z Francie.

Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 618.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Vesninová (Rus.) - Jankovičová (7-Srb.) 6:4, 2:6, 6:4.
2. kolo:
Cetkovská (ČR) - A. Radwaňská (5-Pol.) 6:4, 5:7, 6:3, Wozniacká (1-Dán.) - Hercogová (Slovin.) 6:3, 6:0, McHaleová (USA) - Suárezová (Šp.) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) - Barroisová, Zakopalová (Něm./ČR) 6:7 (2:7), 6:2, 12:10.

Reklama

Související témata: