Hlavní obsah

Kvitová začne na US Open s Dulgheruovou, Berdych s kvalifikantem

Wimbledonská vítězka Petra Kvitová se utká v prvním kole US Open s rumunskou tenistkou Alexandrou Dulgheruovou. Radek Štěpánek rozehraje poslední grandslam sezony v New Yorku s Němcem Philippem Kohlschreiberem, zatímco Tomáše Berdycha a Lukáše Rosola čekají hráči z kvalifikace.

Foto: David Kohl, ČTK/AP

Petra Kvitová

Článek

Čeští tenisté mají v prvním kole příznivý los. Na nasazenou soupeřku narazí jen Iveta Benešová, která se střetne s Australankou slovenského původu Jarmilou Gajdošovou, turnajovou devětadvacítkou.

V dalších zápasech prvního kola ženské dvouhry se utkají Petra Cetkovská - Jevgenija Rodinová z Ruska, Barbora Záhlavová-Strýcová - Petra Martičová z Chorvatska, Lucie Šafářová - Magdalena Rybáriková ze Slovenska, Klára Zakopalová - Irina Falconiová z USA a Lucie Hradecká - Kateryna Bondarenková z Ukrajiny.

Kvitová, která je při neúčasti zraněné obhájkyně titulu Kim Clijstersové z Belgie turnajovou pětkou, Dulgheruovou v jediném dosavadním vzájemném duelu letos v Madridu na antuce porazila ve dvou setech. V 3. kole může narazit na Šafářovou, v případě účasti ve čtvrtfinále by mohla jedna z českých nasazených tenistek hrát s Ruskou Marií Šarapovovou.

Štěpánek má s Kohlschreiberem kladnou bilanci 4:1, v osmifinále by mohl 23. nasazený český hráč potkat Švýcara Rogera Federera. Berdych může ve čtvrtfinále hrát se světovou jedničkou Srbem Novakem Djokovičem.

Los 1. kola tenisového US Open, čeští zástupci:
Muži:
BERDYCH (9-ČR) - hráč z kvalifikace,
ŠTĚPÁNEK (23-ČR) - Kohlschreiber (Něm.),
hráč z kvalifikace - ROSOL (ČR).
Ženy:
BENEŠOVÁ (ČR) - Gajdošová (29-Austr.),
Rodinová (Rus.) - CETKOVSKÁ (ČR),
Martičová (Chor.) - ZÁHLAVOVÁ-STRÝCOVÁ (ČR),
KVITOVÁ (5-ČR) - Dulgheruová (Rum.),
Rybáriková (SR) - ŠAFÁŘOVÁ (27-ČR),
ZAKOPALOVÁ (ČR) - Falconiová (USA),
HRADECKÁ (ČR) - K. Bondarenková (Ukr.),

Reklama

Související témata: