Hlavní obsah

Forma se ladí, doufá Kvitová před US Open

Jako by se žádný wimbledonský triumf nekonal. Petra Kvitová si před startem posledního grandslamu roku nepřipadá jako šampiónka z londýnské trávy. Na newyorském betonu se ale od 21leté české tenistky stejně čekají velké věci.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Petra Kvitová cítí před US Open formu.

Článek

Přechod na tvrdý povrch si odbyla na turnajích v Torontu a v Cincinnati. Výsledky? Žádná sláva. „Ale pořád lepší než loni. Teď jsem vyhrála dva zápasy,“ usmívala se při vzpomínce na minulý rok, kdy po Wimbledonu pětkrát vypadla v úvodním kole.

Letos ale nebojovala jen se soupeřkami. Trápilo ji i zdraví, doléčovala zraněnou nohu. „Trochu jsem si to protrpěla, ale forma už se pomaloučku ladí,“ uvedla v rozhovoru na Facebooku českého fedcupového týmu.

Od začátku týdne je Kvitová v zámoří a zažila i zemětřesení, jež zasáhlo východní pobřeží USA. „Koukala jsem zrovna na zápas a myslela, že někdo lomcuje s tribunou,“ nepanikařila.

US Open začíná už v pondělí, ale grandslamová atmosféra na ni pořád ještě neodlehla. Ve Flushing Meadows uhrála nejlepší výsledek předloni, kdy byla v osmifinále. Před rokem ztratila ve 3. kole dvanáct gamů v řadě s pozdější vítězkou Clijstersovou, která ovšem titul obhajovat nebude.

„Je mi jedno, proti komu budu hrát. Vždy se soustředím jen na příští zápas,“ řekla turnajová pětka. K pravidelným povinnostem nejlepší české tenistky teď ovšem patří setkání se sponzory, větší zájem médií. „Nedělám z toho vědu. Není to nic, co by mi zasahovalo do programu,“ řekla hráčka, která pro televizi CNN předvedla i něco z kulinářského umění. „Poprvé v životě jsem dělala lívance,“ smála se Kvitová.

Reklama

Související témata: