Hlavní obsah

Cetkovská postoupila přes Li Na v New Havenu do prvního finále

NEW HAVEN/WINSTON-SALEM

Česká tenistka Petra Cetkovská si v New Havenu zahraje poprvé v kariéře ve finále turnaje WTA. V dnešním semifinále zdolala po dvou a tři čtvrtě hodinách 6:2, 5:7 a 7:6 vítězku Roland Garros Li Na z Číny.

Foto: Fred Beckham, ČTK/AP

Tenistka Petra Cetkovská na turnaji v New Havenu

Článek

Šestadvacetiletá Cetkovská hraje v New Havenu svůj životní turnaj, přestože se do hlavní soutěže musela prokousat z kvalifikace. Osmifinalistka letošního Wimbledonu porazila v generálce na US Open pátou nasazenou Agnieszku Radwaňskou, čtvrtou nasazenou Marion Bartoliovou a nyní i turnajovou dvojku a sedmou hráčku světa Li Na.

Poslední soupeřkou prostějovské rodačky Cetkovské, která už dlouhá léta žije ve Francii, bude další favoritka. Utká se buď se světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska, nebo s loňskou šampionkou Roland Garros Franceskou Schiavoneovou z Itálie.

Čtyřicátá hráčka světa Cetkovská v dnešním utkání plném zvratů směřovala k rychlému vítězství, ale po zisku první sady nedokázala v druhé udržet brejk a Li Na srovnala. V dvanáctém gamu Cetkovská podávala na to, aby poslala set do tie-breaku, místo toho však dvěma dvojchybami darovala sadu soupeřce.

Ani v rozhodujícím setu nedokázala Češka využít náskok, ale uspěla ve zkrácené hře. Tu zakončila při pátém mečbolu a vyhrála ji 11:9.

Isner postoupil přes Roddicka do finále ve Winston-Salemu

Americký tenista John Isner si zahraje v generálce na US Open o titul na turnaji ve Winston-Salemu, jenž má letos na okruhu ATP premiéru. Více než dvoumetrový Isner porazil v dnešním semifinále 7:6 a 6:4 svého krajana Andyho Roddicka.

Čtvrtý nasazený Isner se tradičně opíral o dělové podání, jež ho podrželo v klíčových momentech. Nechytatelným servisem zakončil na 9:7 tie-break prvního setu a v posledním gamu zápasu dokonce nastřílel esa tři.

Americký tenista John Isnerfoto: ČTK/AP/Jennifer Rotenizer

Nejvýše nasazený Roddick, jenž po sérii špatných výsledků vypadl z elitní dvacítky žebříčku, sice vedl v druhé sadě 3:1, Isner si ale vzal okamžitě podání zpět a vývoj duelu otočil.

Šestadvacetiletý Isner má ve Winston-Salemu opravdové domácí prostředí, protože vyrůstal v nedalekém Greensboro. O svůj třetí titul na okruhu ATP se utká s vítězem druhého semifinále mezi Nizozemcem Robinem Haasem a francouzským kvalifikantem Julienem Benneteauem.

Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 618.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Cetkovská (ČR) - Li Na (2-Čína) 6:2, 5:7, 7:6 (11:9).
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) - Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) bez boje.
Semifinále:
Čchuang Čchia-jung, Govorcovová (3-Tchaj-wan/Běl.) - Grandinová, Uhlířová 6:4, 7:5.
Tenisový turnaj mužů ve Winston-Salemu (tvrdý povrch, dotace 553.125 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Isner (4-USA) - Roddick (1-USA) 7:6 (9:7), 6:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články