Hlavní obsah

Berdycha čeká v prvním kole US Open zápas s Francouzem Jouanem

NEW YORK

Devátý nasazený Tomáš Berdych se v prvním kole US Open utká s francouzským tenistou Romainem Jouanem, Lukáš Rosol rozehraje poslední grandslam sezony v New Yorku proti Kanaďanovi s českými kořeny Vaskovi Pospisilovi. Rozhodlo o tom doplnění losu po skončení kvalifikace.

Foto: Al Behrman, ČTK/AP

Tomáš Berdych se v prvním kole US Open utká s francouzským tenistou Romainem Jouanem.

Článek

Jouanovi patří ve světovém pořadí 230. místo. Zatím jediný grandslamový zápas v životě odehrál předloni v domácím prostředí na Roland Garros, kde ho ve třech setech vyřadil Američan Andy Roddick.

Jednadvacetiletý Pospisil je v žebříčku na 145. pozici. Potomek českých emigrantů na sebe upozornil loni v srpnu, kdy spolu s krajanem Milosem Raonicem vyřadili ve čtyřhře v Torontu elitní singlisty Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče.

Los ženské dvouhry si potměšile zašpásoval s polskými sestrami Urszulou a Agnieszkou Radwaňskými, které v prvním kole svedl proti sobě. Favoritkou je o rok a půl starší světová třináctka Agnieszka, Urszula musela v New Yorku nejprve vyhrát tři kvalifikační zápasy. Skóre vzájemných duelů má nicméně sourozenecký pár i přes rozdíl více než stovky míst ve světovém žebříčku zatím nerozhodné 1:1.

Reklama