Hlavní obsah

Jsem smutná, ale udělala jsem příliš mnoho chyb, uznala Kvitová

Postarala se o první šok na US Open. Wimbledonská šampiónka Petra Kvitová nestačila hned v úvodním kole na Rumunku Alexandru Dulgheruovou, které podlehla ve dvou setech 6:7 a 3:6. Pátá nasazená se trápila celý zápas. Vytvořila neuvěřitelných 52 nevynucených chyb a nepomohla jí ani tradiční zbraň - servis. "Co tě nezabije, to tě posílí," snažila se jednadvacetiletá Kvitová brát porážku s nadhledem.

Foto: Jessica Rinaldi, Reuters

Tenistka Petra Kvitová v prvním kole US Open

Článek

"Jsem smutná. Ve vyrovnaném zápase jsem udělala hodně chyb a trápila jsem se se servisem, který je jinak mojí silnou zbraní," řekla Kvitová ČTK ve Flushing Meadows. "Dulgheruová mě ničím nepřekvapila," řekla na adresu 48. hráčky světa, kterou letos hladce porazila cestou za titulem na turnaji v Madridu.

Kvitová si nemyslela, že nezvládla atmosféru a zvýšený zájem o svou osobu po úspěchu na londýnské trávě. "Před turnajem jsem se cítila dobře. Necítila jsem na sebe žádný tlak i zdravotně jsem byla v pořádku," uvedla jednadvacetiletá hráčka, která po Wimbledonu léčila zraněné stehno. "Ale dnes se to nějak divně nahrnulo," řekla Kvitová, jež na zámořských betonech vyhrála před US Open na dvou turnajích jen dva zápasy.

Zraněná hlava

V duelu s Dulgheruovou měla při prvním podání úspěšnost pouze 49 procent, ale především si nevěřila. Udělala celkem 52 nevynucených chyb a s každým dalším nepřesným úderem bylo na české tenistce vidět, že se trápí. "Tohle není zranění těla, ale hlavy," řekli o Kvitové komentátoři Eurosportu.

Přesto měla Kvitová šanci získat první sadu. Za stavu 6:5 si vypracovala tři setboly, ale všechny zahodila a o sadu přišla prohrou v tie-breaku 3:7. Na začátku druhého setu vedla jako na úvod první sady 2:0, ale náskok neudržela a zápas ztratila.

Petra Kvitová na US Openfoto: ČTK/AP/Elise Amendola

Její výkon neovlivnilo ani počasí a hurikán, kvůli kterému se nemohlo v neděli trénovat. "Rozhodně se na mojí porážce nepodepsal, i když to byl divný víkend. Že tady tak brzy skončím, jsem ale nepočítala," řekla. Loni v létě se po Wimbledonu trápila ještě víc, ale na US Open se dostala alespoň do třetího kola.

"Co tě nezabije, to tě posílí," snažila se Kvitová brát nepříjemnou situaci pozitivně. "Sezóna je ještě dlouhá a za rok sem přijedu brzkou porážku odčinit," prohlásila.

Reklama

Související témata: