Hlavní obsah

Obhájce titulu Nadal utekl Golubjovovi z lopaty

Nepříliš přesvědčivě vstoupil do grandslamového US Open obhájce titulu Rafael Nadal. Španělský tenista jen tak tak porazil Kazacha Andreje Golubjova ve třech setech a při výhře 6:3, 7:6 a 7:5 ztratil šestkrát podání.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Rafael Nadal měl v prvním kole US Open velké štěstí.

Článek

"Jen se štěstím jsem vyhrál ve třech setech a jsem rád, že jsem prolezl dál," oddechl si Nadal po utkání, které trvalo dvě hodiny a 49 minut.

Druhý hráč světa prohrával v druhém i třetím setu 2:5, ale vždy koncovku zvládl. Ve druhé sadě odvracel sedm setbolů. Alarmující může být ztráta šesti servisů, ve srovnání s loňským turnajem, kdy na cestě k triumfu přišel v sedmi zápasech o servis pouze pětkrát. "Podání jsem si podle mého mínění neprohrál, důvodem šesti ztrát byl jeho vynikající a rychlý return," řekl Nadal.

Golubjov, který výrazně přispěl k výhře Kazachů nad Českem v 1. kole Davisova poháru, diktoval proti Nadalovi tempo a vítěze Roland Garros se snažil rozhodit i několika přesnými kraťasy. Jeden přišlo i za stavu 5:5 ve druhé sadě. Nadal sprintoval, míč stihl přehodit přes síť na poslední chvilku a Golubjov pak pokazil smeč. Kazach si u rozhodčího stěžoval, že míč Španělovi spadl na zem dvakrát, ale televizní záznam potvrdil, že nikoliv. "Byl to těžký zápas," ocenil Nadal soupeře.

Desetinásobný grandslamový vítěz utkání ukončil přesným prohozem. Po zápase připustil, že ho trápí pět letošních finálových porážek se Srbem Novakem Djokovičem, který ho sesadil z tenisového trůnu. "Z porážek, jako byla ta ve Wimbledonu, se člověk musí vzpamatovat. Není to snadné," řekl Nadal.

Reklama

Související témata: