Hlavní obsah

Tenista Damm se na US Open rozloučil s kariérou

NEW YORK

Devětatřicetiletý tenista Martin Damm sehrál ve středu na US Open svůj poslední zápas na okruhu ATP. S Radkem Štěpánkem vypadli na newyorském grandslamu v prvním kole čtyřhry po porážce dvakrát 3:6 s britským párem Colin Fleming, Ross Hutchins.

Foto: www.usopen.org

Martin Damm (vpravo) a Leander Paes na archivním snímku.

Článek

"Byla to spíše nostalgie. Do zápasu jsem šel bez větších ambicí. Chtěl jsem se rozloučit na US Open, kde jsem vyhrál spolu s Indem Paesem čtyřhru v roce 2006 a v roce 1993 jsem zde byl s Karlem Nováčkem ve finále," řekl ČTK Damm.

Liberecký rodák a bývalý daviscupový reprezentant patřil dlouhá léta k elitním světovým deblistům. Ve čtyřhře vyhrál čtyři desítky turnajů, jeho největším úspěchem byl právě triumf na US Open před pěti lety. Ve dvouhře byl Damm nejvýše na 42. místě světového žebříčku.

Se Štěpánkem hovořil Damm o svém zamýšleném posledním turnaji ve Wimbledonu a definitivně se dohodli ve Washingtonu. "Už prakticky nehraju. Letos jsem absolvoval jen grandslamy, Paříž, Wimbledon a nyní US Open, kde mi podrželi ranking z loňska. Týden před US Open jsem začal rozhýbávat rameno, jinak na Floridě, kde žiji v Bradentonu, trénuji jednoho juniora," uvedl Damm.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články