Hlavní obsah

Djokovič má šedesátou výhru v sezóně, Serena Williamsová vyřadila Azarenkovou

Jubilejní 60. vítězství v sezóně si připsal srbský tenista Novak Djokovič ve třetím kole US Open, v němž porazil Rusa Nikolaje Davyděnka bez potíží 6:3, 6:4 a 6:2. Světová jednička, která má letos na kontě jen dvě porážky, se v osmifinále utká s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem. Ze hry venku je turnajová čtyřka Viktoria Azarenková z Běloruska, kterou vyřadila americká favoritka Serena Williamsová po výhře 6:1 a 7:6.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Srb Novak Djokovič se raduje z postupu do 3. kola US Open - ilustrační foto.

Článek

Djokovič se znovu moc nenadřel a zápas s Davyděnkem ukončil za dvě hodiny a sedm minut. Vítězství pak oslavil tanečkem u sítě, k němuž ho inspiroval svou pohybovou kreací jeden z fanoušků v ochozech během utkání.

"Publikum v New Yorku, zvlášť v nočních zápasech, je mimořádné. Baví se, užívá si to. Lidi jsou pořádně slyšet, v pauzách hraje muzika...," liboval si letošní vítěz Australian Open a Wimbledonu.

Zkušený Davyděnko ho na rozdíl od předchozích dvou soupeřů alespoň trochu prověřil. "Je to výborný hráč, měl jsem z něj obavy. Hrál svůj agresivní tenis, já byl na začátku trochu moc defenzivní. Ale zvyknul jsem si a povedlo se mi rozhodující brejky," uvedl Djokovič.

Světová pětka Azarenková doplatila na los, který jí přisoudil už ve třetím kole Serenu Williamsovou, jež během dlouhé zdravotní pauzy spadla v žebříčku a ve Flushing Meadows je nasazena až jako číslo 28. Trojnásobná vítězka US Open dala soupeřce v prvním setu lekci, když po 17 minutách vedla 5:0. "Jaké to je? Bolí to," komentovala svůj tristní vstup do zápasu Azarenková, která v úvodních pěti gamech uhrála jen osm fiftýnů.

Ve druhém setu odvrátila za stavu 3:5 pět mečbolů Williamsové, ale nakonec třináctinásobné grandslamové šampionce v tie-breaku podlehla. "Rozhodně jsem nebyla spokojená s tím, jak jsem hrála. Hlavně ve druhém setu mi nešlo podání," stěžovala si Williamsová, kterou čeká v dalším kole duel bývalých světových jedniček proti Srbce Aně Ivanovičové.

US Open, mezinárodní tenisové mistrovství USA v New Yorku (dotace 23,7 miliónu dolarů):
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Davyděnko (Rus.) 6:3, 6:4, 6:2, Fish (8-USA) - Anderson (JAR) 6:4, 7:6 (7:4), 7:6 (7:3), Tsonga (11-Fr.) - Verdasco (19-Šp.) 6:3, 7:5, 6:4, Dolgopolov (22-Ukr.) - Karlovič (Chor.) 6:7 (4:7), 6:2, 6:4, 6:4, Mónaco (Arg.) - Haas (Něm.) 6:7 (3:7), 6:3, 6:2, 6:3.
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (28-USA) - Azarenková (4-Běl.) 6:1, 7:6 (7:5), Kuzněcovová (15-Rus.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:4, 6:2, Ivanovičová (16-Srb.) - Stephensová (USA) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (8-ČR) - Görgesová, Petkovicová (Něm.) 6:4, 6:7 (3:7), 6:4.

Reklama