Hlavní obsah

Kapitán Navrátil musí přemýšlet o náhradnících pro Davis Cup

Do těžké situace se dostane český tenisový tým v baráži Davisova poháru proti Rumunsku, pokud zranění nedovolí nastoupit Tomáši Berychovi ani Radku Štěpánkovi. Oba nedokončili zápasy na US Open a kapitán Jaroslav Navrátil musí uvažovat o náhradnících, které případně do týmu povolá. Hrát se bude za necelých čtrnáct dnů v Bukurešti.

Foto: Petr Horník, Právo

Nehrající kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil.

Článek

Ani jedna z opor zatím svou účast neodvolala, ale Berdych po sobotní skreči utkání se Srbem Jankem Tipsarevičem prohlásil, že se na kurt vrátí, až bude jeho bolavé rameno úplně v pořádku, což nemusí do úvodní daviscupové dvouhry 16. září stihnout. Štěpánek se rovněž rozhodne podle vyšetření a rad lékařů.

První variantou mezi náhradníky by mohl být Ivo Minář (161. v žebříčku ATP), který se loni s Janem Hájkem postaral o postup přes Chile do semifinále. Pražský rodák má daviscupové zkušenosti a je antukářem. Na tomto povrchu se bude v Bukurešti hrát.

Při neúčasti Berdycha a Štěpánka by role jedničky připadla Lukáši Rosolovi, který se letos vyšvihl na 65. místo světa, ale v týmové soutěži o salátovou mísu ještě nehrál. Za ním by se asi rozhodovalo o dvojce mezi Hájkem a Minářem.

Další možností, která se nabízí, je návrat deblisty Lukáše Dlouhého. Ten vytvořil pár pro čtyřhru s Hájkem v Chile a zápas před více než rokem vyhráli. Nebo by Dlouhý mohl hrát s aktuálně nejlepším českým deblistou Františkem Čermákem (20. v žebříčku čtyřhry ATP), který má za sebou Davis Cup proti Německu (2005) a v Chile byl v týmu.

Na změnu v nominaci má Navrátil ještě relativně čas. Definitivní sestavu musí určit před losováním pořadí zápasů, které se uskuteční ve čtvrtek 15. září.

Reklama

Související témata: